Premieră în CL Roman: Și membrii comisiilor au dat vot negativ la scumpirea apei și deșeurilor

HomeSocial

Premieră în CL Roman: Și membrii comisiilor au dat vot negativ la scumpirea apei și deșeurilor

 

Miercuri, 24 iulie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, dar una cu premiere, deoarece la dezbateri au luat parte și câțiva cetățeni, dar mai ales pentru că pentru două proiecte de hotărâre până și avizul dat de comisiile de specialitate a fost unul negativ, deși avizul este, în fapt, consultativ, votul din plen fiind cel care „contează”.

Pe ordinea de zi s-au numărat 25 de proiecte de hotărâre, la care s-a adăugat punctul „diverse”, de la ședință absentând consilierii PSD Ilie Boloca și Iulia Havrici și consilierii PNL Gabriela Suman și Daniela Păiuș.

Cele mai „așteptate” voturi au fost pentru proiectele care puneau în dezbatere solicitările ADI Eco Neamț și ADI Aqua Neamț de scumpire a tarifelor pentru colectarea deșeurilor, respectiv serviciului de apă și canal. Comisiile de administrație publică, juridică și cea de buget-finanțe au dat un aviz nefavorabil, o practică mai puțin întâlnită, însă consilierul liberal Leonard Achiriloaei a motivat faptul că membrii comisiilor nu au fost mulțumiți de modul în care s-au făcut justificările creșterilor de tarife.

Consilierul PSD Constantin Holban a fost mai tranșant și a considerat că aceste majorări trebuiau supuse dezbaterii abia după ce se pronunță Consiliul Județean, organismul sub care se derulează activitatea celor două Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) și care au implementat proiectele europene la nivelul județului Neamț. Acesta a mai precizat: „De ce nu se face o negociere. Vorbim cu operatorul și când ne spune prețul, noi îi cerem să mai strângă și el centura, nu să trăiască doar pe spinarea cetățenilor! Și mie mi se pare exagerat prețul. Noi facem aici administrație, dar trebuie să recunosc că Laurențiu Leoreanu a jucat bine electoral, că a chemat consilierii în ședință”, ultimele cuvinte făcându-i pe cei din sală să râdă. La momentul votului, atât pentru proiectul de creștere a tarifelor pentru colectarea deșeurilor, cât și pentru creșterea tarifelor la serviciile de apă și canal, toți consilierii s-au abținut de la vot, cu excepția lui Constantin Holban care a votat „împotrivă”.

La final, primarul Lucian Micu a declarat că, pe 31 iulie, va convoca asociațiile de proprietari la Primărie, începând cu ora 12.00, și pe reprezentanții ADI Eco Neamț și operatorul de salubritate, pentru ca aceștia din urmă să justifice creșterile de preț, urmând ca, pe 1 august, tot de la ora 12.00, asociațiile să discute cu ADI Aqua Neamț și compania județeană ApaServ. La propunerea consilierului PNL George Bălan, la aceste discuții vor fi invitați și oamenii de afaceri din oraș.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0