Pregătiri pentru venirea papei Francisc la Iași. Accesul în apropierea papei, pe bază de invitaţii şi bilete

HomeReligie

Pregătiri pentru venirea papei Francisc la Iași. Accesul în apropierea papei, pe bază de invitaţii şi bilete

 

 

În perioada 31 mai – 2 iunie, papa Francisc va face o călătorie apostolică în România, urmând a vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc, din Harghita.

În scopul pregătirii vizitei Suveranului Pontif la Iași, marţi, 29 ianuarie, în aula „Fericitul Anton Durcovici” de la catedrala romano-catolică „Sfânta Maria Regină” din Iaşi a avut loc o întâlnire la care au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, în calitate de coordonator general al acestei vizite, şi un număr de aproximativ 50 de preoţi.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat comisia centrală de organizare. Pentru organizarea vizitei papei în România există o comisie centrală, formată din: PS Mihai Frăţilă, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Bucureşti – coordonatorul comisiei; pr. Daniel Bulai – responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice; preotul Wilhelm Dancă – responsabil cu mass-media. Au fost aleşi şi responsabili la nivelul fiecărei dieceze în care va ajunge papa Francisc, în Dieceza de Iaşi fiind: PS Aurel Percă – coordonator general, preotul Daniel Iacobuţ – responsabil cu organizarea celebrărilor, preotul Adrian Blăjuţă – responsabil cu mass-media.

„Ştiind exact zilele venirii papei Francisc în România, 31 mai – 2 iunie, se preconizează pentru venirea papei la Iaşi ziua de 1 iunie, iar locaţia cea mai potrivită pentru aceasta ar fi piaţa din faţa Palatului Culturii. Totodată s-a reamintit faptul că programul vizitei nu este definitivat, fiind încă în construcţie, putând apărea modificări. S-a readus în discuţie dorinţa ca evenimentul să fie cât mai deschis pentru toată lumea, nu doar pentru catolici. Preoţii întruniţi la Iaşi au oferit mai multe informări din partea comunităţilor. Există un nivel ridicat de aşteptare a papei Francisc. Foarte mulţi creştini doresc să participe. Amintindu-se de măsurile de siguranţă sporite cu ocazia vizitei papei Francisc, s-a discutat despre faptul că va fi un spaţiu în apropierea altarului în care se va afla papa Francisc, unde să se poată intra doar pe bază de invitaţii şi bilete gratuite, obţinute în urma cererilor făcute din partea parohiilor din Dieceza de Iaşi, prin care să fie specificat numărul de bilete dorite. Se aşteaptă până la sfârşitul lunii februarie aceste informaţii”, a precizat preotul Adrian Blăjuţă, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

De asemenea, pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași a fost creată o secțiune specială dedicată venirii papei Francisc în România, la adresa: www.ercis.ro/papafrancisc, ce cuprinde o selecţie de link-uri, înregistrări video şi audio care prezintă venirea papei Francisc în România, cine este Sfântul Părinte, dar şi diferitele mesaje pe care le oferă tuturor celor care îl întâlnesc. Tot aici vor fi prezentate şi noutăţile care apar în pregătirea vizitei papei Francisc în Iaşi.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0