Prima paginăSocial

Prefectura Neamț: 163 de persoane în carantină și 2.814 în auto-izolare, în județ

Prefectura Neamț: 163 de persoane în carantină și 2.814 în auto-izolare, în județ

Dimensiune text

 

Marți, 24 martie, Prefectura Neamț a transmis noi informații în legătură cu modul de gestionare a situației generate de epidemia de COVID-19 și măsurile dispuse în județ.

Astfel, conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 24 martie în județ sunt 163 de persoane aflate în carantină, patru persoane ieșite din carantină, 2.814 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 746 ieșite din izolare.

În vederea respectării restricțiilor impuse ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în sistem integrat, alături de Poliția Locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț din dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice din mediul urban și cele de patrulare din mediul rural.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate supravegherile privind modul de respectare a prevederilor legale de către persoanele aflate în izolare la domiciliu/carantină, fiind desfășurate și activități de informare a cetățenilor cu privire la riscurile existente în cazul nerespectării legislației în vigoare. În acest context, polițiștii au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 1.121 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 8.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999.

„Conform prevederilor ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Conform prevederilor legale, sancțiunile contravenționale sunt între 100 – 5.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 1.000 – 70.000 de lei, pentru persoane juridice”, au precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0