Prefectul Vasile Panaite a fost demis. În locul lui a fost numită Daniela Soroceanu

HomePolitica

Prefectul Vasile Panaite a fost demis. În locul lui a fost numită Daniela Soroceanu

 

 

Joi, 15 martie, în cadrul ședinței de Guvern, executivul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către Vasile Panaite. În aceeași ședință a fost adoptată și hotărârea de înlocuire a prefectului de Neamț, hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către Daniela Soroceanu.

Vasile Panaite a fost numit la conducerea Prefecturii Neamț în luna mai a anului trecut, renunțând la funcția de primar al comunei Dragomirești, pe care a exercitat-o timp de 13 ani. Vasile Panaite i-a urmat în funcție Niculinei Dobrilă, numită la conducerea Prefecturii Neamț la începutul lunii martie 2016, aceasta succedându-l pe Ioan Vlad Angheluţă.

„Dragi prieteni, astăzi s-a încheiat un alt capitol din activitatea mea profesională. Ca prefect al județului Neamț, am încercat în cele aproape 11 luni de mandat să fiu un factor mediator între instituții și cetățeni, dar mai ales un garant al respectării legii. Pot spune că a fost o perioadă în care am acumulat experiență, în care am stat de vorbă cu mii de nemțeni și, cred eu, le-am oferit un răspuns și rezolvări problemelor cu care m-au abordat. În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din Instituția Prefectului Neamț, inclusiv Serviciilor de Pașapoarte și Înmatriculări/Permise Auto, adevărați profesioniști, buni colegi și oameni pe care te poți baza! Le mulțumesc și șefilor de instituții deconcentrate cu care am avut o relație profesională foarte bună și în folosul cetățeanului. Am avut o colaborare instituțională normală și cu primarii localităților din Neamț, din rândul cărora am făcut și eu parte timp de aproape 14 ani. Colegilor din mass-media le mulțumesc pentru că au reflectat corect activitatea din Instituția Prefectului Neamț și sper să mă reîntâlnesc cu ei cât mai curând. Nu în ultimul rând le mulțumesc nemțenilor, oamenilor simpli, cei care au avut încredere în mine și cu care am purtat un permanent dialog pentru a le rezolva problemele cât mai rapid dar în spiritul legii! Voi rămâne alături de ei, așa cum am făcut-o în ultimii 18 ani de administrație, ca primar sau ca prefect. Tuturor vă doresc sănătate, bucurii și împliniri!”, a fost mesajul transmis la final de mandat de Vasile Panaite.

 

Daniela Soroceanu, care va împlini duminică, 18 martie, vârsta de 51 de ani, a ocupat, până la numirea ca prefect de Neamț, funcția de Secretar al Județului în cadrul Consiliului Județean (CJ) Neamț. Daniela Soroceanu este absolventă Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1993) și a Facultății de Drept a aceleiași universități (1995). Între 2007 a absolvit un masterat cu specializarea „Integrare europeană: politică şi economie europeană”, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative București. CV-ul său include mai multe cursuri postuniversitare și programe de formare profesională.

Între 2005 și 2010, Daniela Soroceanu a ocupat funcția de preşedinte director general al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ, între 2012 și 2013 a ocupat funcția de subprefect al județului Neamț, iar din iunie 2013 este Secretarul Județului Neamț în cadrul CJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0