HomeActualitateNeamt

Prefectul Lazăr modifică structura CJ Neamţ

Prefectul George Lazăr a semnat un ordin de încetare a mandatului pentru consilierul judeţean Gheorghe Vasiloiu (foto).

Structura Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ se va schimba luna următoare, dacă ordinul dat de prefectul judeţului Neamţ va rămâne în vigoare. Luni, 27 ianuarie, prefectul George Lazăr – reîntors din concediul medical – a semnat un ordin de încetare a mandatului pentru un consilier judeţean. „Se constată încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Gheorghe Vasiloiu. Cu drept de plângere la instanţa de contencios administrativ, în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 544/2004, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în documentul semnat de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a dispus încetarea mandatului consilierului PDL Gheorghe Vasiloiu după ce a verificat două sesizări primite pe numele alesului judeţean. Într-una dintre sesizări se spunea că Vasiloiu este în conflict de interese pentru că a votat un proiect de hotărâre din care ar fi avut de câştigat FC Ceahlăul, la care deţine 0,098% din acţiuni. În acest caz, fiind vorba de conflict de interese, instituţia abilitată să continue cercetările este Agenţia Naţională de Integritate.

O altă sesizare, primită de Prefectura Neamţ între Crăciun şi Anul Nou din partea Consiliului Judeţean Neamţ, aducea la cunoştinţă faptul că Vasiloiu a fost membru în Consiliul de Administraţie la UrbTrans şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la Troleibuzul SA, această situaţie fiind una de incompatibilitate. Situaţia în cauză a fost verificată de reprezentanţii Prefecturii Neamţ, iar concluzia verificărilor s-a transpus în ordinul semnat, luni, de prefectul George Lazăr.

La începutul anului, prefectul de Neamţ a hotărât ca toţi consilierii judeţeni şi municipali să fie verificaţi de reprezentanţii Prefecturii Neamţ, pentru a se afla dacă există cazuri de incompatibilitate. Prefectul George Lazăr a dispus începerea acestor verificări după ce, înainte de sărbători, a primit trei sesizări cu privire la doi consilieri judeţeni şi un primar din judeţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0