Prima paginăSocial

Prefectul face demersuri la Iași pentru probleme de fond funciar ale unor săteni din Tămășeni

Prefectul face demersuri la Iași pentru probleme de fond funciar ale unor săteni din Tămășeni

Dimensiune text

 

Luni, 24 februarie, la Prefectura Iași a avut loc, din inițiativa prefectului județului Neamț, George Lazăr, o întâlnire prefectul de Iași, Marian Grigoraș, pentru a rezolva o problema supusă atenției instituției de către primarul comunei Tămășeni, informează Prefectura Neamț.

În repetate rânduri, primarul comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci, s-a adresat cu o problemă legată de fond funciar pentru aproximativ 72 de persoane de pe raza unității administrativ-teritoriale Tămășeni, care au hotărâri judecătorești cu privire la parcele de pământ și încă nu au fost puși în posesie, terenuri ce se află pe raza comunei Strunga, din județul Iași. Problema durează de foarte mult timp, motiv pentru care primarul Lucaci a supus atenției Prefecturii Neamț această situație.

Prefectul George Lazăr a decis ca, împreună cu un reprezentant al celor 72 de persoane, secretarul comunei Tămășeni, primarul Ștefan Lucaci și directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, Simion Stâncel, alături de Paula Mândiță și Viorica Ionescu, persoane responsabile de legalitate și fond funciar în Prefectura Neamț, să facă o deplasare la Iași.

La Prefectura Iași, delegația din Neamț s-a întâlnit cu Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, dar și cu directorul Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, cu reprezentanți ai compartimentului de legalitate și fond funciar ai instituției, alături de viceprimarul și reprezentanți ai Primăriei Strunga, cu scopul identificării unor soluții corecte și legale privind solicitarea de deblocare a situației celor 72 de persoane, ce implică aproximativ 37 de hectare de teren.

S-a stabilit un termen de 30 de zile până la următoarea întâlnire, perioadă în care reprezentanții unității administrativ-teritoriale Strunga vor identifica terenurile din rezervă pe care le au la dispoziție, astfel încât să poată fi puși în posesie solicitanții și să li se elibereze titluri de proprietate în cel mai scurt timp posibil, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

„Consider că această problemă trenează de foarte mult timp. Acești oameni sunt în vârstă și au pierdut ani la rând prin tribunale judecându-se pentru drepturile lor, timp în care au fost plasați de la o instituție la alta. Cred că acești oameni sunt îndreptățiți să li se rezolve problema. De aceea, am solicitat ajutorul și sprijinul, în rezolvarea acestei probleme, domnului prefect de Iași, domnului Marian Grigoraș – căruia îi mulțumesc pentru implicare. Am speranța că la întâlnirea de pe 23 martie vom identifica soluțiile legale pentru ca acești cetățeni să poată  fi puși în posesie în cel mai scurt timp posibil”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0