Prefectul de Neamț, după întâlnirea cu managerii din Sănătate: „Consider că instituțiile medicale din județ sunt pregătite”

HomeSanatate

Prefectul de Neamț, după întâlnirea cu managerii din Sănătate: „Consider că instituțiile medicale din județ sunt pregătite”

 

Luni, 2 martie, prefectul de Neamț, George Lazăr, a avut o întâlnire cu conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț și cu managerii spitalelor din județ, în contextul epidemiologic reprezentat de coronavirusul COVID-19. La discuții au participat directorii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalului Municipal de Urgență Roman, ai spitalelor din Tîrgu Neamț, Bicaz și Bisericani, alături de coordonatorii unităților de primire urgențe, ai Serviciului de Ambulanță Județean Neamț și ai SMURD.

„A fost o întâlnire benefică, în care am discutat despre protocoalele existente și procedurile operaționale în contextul COVID-19, despre cazurile asimptomatice și simptomatice la persoanele care vin din zonele de risc și despre saloanele și centrele de primire, în cazul acestora. Am văzut deschidere din partea managerilor unităților spitalicești și am primit asigurări că situația este gestionată cu responsabilitate și cu profesionalism. Și cei din conducerea DSP Neamț, și doamna manager de la Serviciul de Ambulanță au dat dovadă de implicare și au asigurat că există pregătirea necesară pentru a face față situațiilor la care sunt solicitați.

Consider că instituțiile medicale din Neamț sunt pregătite și respectă protocoalele Ministerului Sănătății. Pe această cale, asigur comunitatea din Neamț că lucrurile sunt bine gestionate în scopul asigurării unor eventuale intervenții în contextul coronavirusului. Îndemn din nou pe nemțeni la calm și în a avea încredere că gestionam în interesul sănătății publice toate aspectele de ordin epidemiologic și medical”, a precizat prefectul George Lazăr.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0