Prima paginăSocial

Prefectul a verificat stația de captare a apei de la Pildești și măsurile luate la Spitalul Roman

Prefectul a verificat stația de captare a apei de la Pildești și măsurile luate la Spitalul Roman

Dimensiune text

 

Miercuri, 18 martie, prefectul George Lazăr a fost prezent la stația de pompare a apei Simionești-Pildești, alături de Lucian Micu, primarul municipiului Roman, și de Claudiu Găman, adjunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț, informează Prefectura Neamț. Prefectul a fost prezent de dimineață în teren la stația de pompare pentru a vedea procedura pusă în aplicare cu privire la pompa de captare a apei.

„Această pompă este adusă din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț și este o pompă de mare capacitate prin care se degajează apă din râul Moldova spre canalul de colectare pentru a asigura un surplus de apă în pânza freatică pentru puțurile de captare Pildești-Simionești. Prin această metodă se dorește asigurarea că nu vor fi probleme cu puțurile de captare, în ideea de a putea extrage apa la o capacitate optimă și să se poată astfel asigura apa romașcanilor și localităților din împrejurime. Este extrem de important ca în această perioada instabilă, să asigurăm în primul rând măsurile necesare pentru igiena cetățenilor, să putem astfel împiedica răspândirea virusului COVID-19”, precizează reprezentanții Prefecturii Neamț.

Tot miercuri, prefectul a fost prezent alături de primarul Lucian Micu la Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru a verifica daca se pun în aplicare măsurile urgente stabilite pentru un nou pre-triaj și triaj al pacienților ce au simptome ale epidemiei de COVID-19. Prefectul a vizitat, în condițiile ce se impun acestei perioade, spitalul și s-a asigurat că există disponibilitate pentru saloanele de carantină pentru posibilele cazuri depistate pozitiv, totodată a discutat despre saloanele care vor fi puse la dispoziție a cazurilor depistate pozitiv și care pot fi internate la spital. Prefectul George Lazăr a cerut date exacte despre stocurile de medicamente, echipamente medicale, produse de dezinfecție, mănuși, combinezoane și măști.

„Vreau să mă asigur că sunt luate toate măsurile corespunzătoare acestei situații epidemiologice prin care trecem. Apa este cel mai important factor din viața cetățenilor mai ales în această perioadă când măsurile de igienă sunt mai importante. Suntem prezenți în teren pentru a ne asigura că sunt luate toate măsurile impuse în astfel de situații de urgență. Îi asigur pe nemțeni că ne onorăm responsabilitățile și muncim 24 din 24 de ore pentru sănătatea și siguranța acestora. Îmi doresc să mă asigur că nu există probleme pe zona de sistem medical, urmează să facem în fiecare zi evaluări în teren cu privire la locațiile de carantinare, centre primiri-urgențe și spitale”, a declarat prefectul George Lazăr.

„Împreună cu prefectul județului Neamț, romașcanul George Lazăr, am fost la stația de captare de la Pildești-Simionești, unde se deversează controlat apa din râul Moldova pentru a ajuta la creșterea nivelului apei în puțuri, iar populația să nu aibă de suferit din cauza presiunii scăzute a apei în rețele. Am fost și la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde mă bucur că pacienții au înțeles și își dau silința să respecte indicațiile cadrelor medicale și, înainte de a intra în Spital sau la CPU, se supun controlului epidemiologic”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0