Prima paginăSport

Prăjescu încearcă să obţină wild-card la turneul internaţional de la Iaşi

Dimensiune text

Marian Prăjescu şi antrenorul Ioan Isciuc

Marian Prăjescu şi antrenorul Ioan Isciuc

Tenismenii romaşcani au obţinut rezultate bune în ultima perioadă, Ana Bianca Mihăilă fiind non-stop angrenată în turnee internaţionale.

Marian Prăjescu, sportiv legitimat la Clubul Atletic Roman, unde îl are ca antrenor pe Ioan Isciuc, încearcă, pe ultima sută de metri, să obţină o invitaţie la turneul ITF de 15 mii de dolari de la Iaşi, din cadrul Circuitului Pro, Trofeul Municipiului Iaşi, competiţie pentru seniori care va începe în 12 august. „Am făcut demersurile necesare şi aşteptăm cu nerăbdare răspunsul. Ne-ar conveni să fie afirmativ. Până atunci, ne pregătim intens, câte două şedinţe pe zi”, a spus Isciuc.

Prăjescu, sportiv născut pe 24 februarie 1999, este clasat al 8-lea în ţară la grupa 14 ani şi al 27-lea la grupa 16 ani, cu 3.150 de puncte, toate din concursuri internaţionale. În iulie, ultimul concurs internaţional la care a participat a fost Argeş Cup U16, de la Curtea de Argeş, în care a ajuns până în sferturile de finală.

Călin şi Doboş, medaliaţi cu argint la turneele de la Piatra Neamţ şi Suceava

Petru Doboş, de la Clubul Atletic Roman, a ţinut steagul sus la recent încheiatul turneu de tenis de câmp de categoria 1 de la Suceava, Cupa Interconti. Doboş s-a clasat pe locul secund la grupa 10 ani. În sferturile de finală, el l-a învins cu 6-0, 6-0 pe Alexandru Cocuţ (Micul As Iaşi), calificându-se, astfel, pe tabloul final de patru jucători, sistem şah. În această ultimă fază a competiţiei, Doboş a câştigat două meciuri, 7-5, 6-1 cu Matei Onofrei (Coreco Iaşi), respectiv 6-1, 6-1 cu Denis Țical (Select Suceava). A pierdut, 0-6, 1-6, cu George Grumăzescu (Giglio Iaşi). Tot el ajunsese până în semifinalele Cupei Kober de la Piatra Neamţ, la finalul lunii trecute, fiind învins în penultimul act, 2-6, 1-6, de Eduard Schipor (Coreco Iaşi), câştigătorul turneului.

La grupa 12 ani, tot la Cupa Kober, Mihai Călin (CA), favorit numărul 2, a jucat finala cu Andrei Caia (CSȘ Tîrgu Neamţ), favoritul numărul 1. Victoria i-a revenit lui Caia cu 6-3, 6-1. Până atunci, Călin trecuse cu 7-5, 4-6, 7-6 de Eduard Ghiţun (Sănătatea Botoşani) şi de Dan Junior Nanu (CA), în semifinală, cu 6-2, 6-1. Dan Nanu a ocupat locul al treilea, în vreme ce vărul său George Nanu a ajuns până în sferturi.

La grupa 10 ani, Alexandra Fârţescu (TCM Roman) a ocupat locul al treilea. Rezultate înregistrate pe tabloul final de patru jucătoare: 6-1, 6-2 cu Maria Corduneanu (Condor Piatra Neamţ), 4-6, 3-6 cu Yasmine Orzaţă (CSȘ Bacău), 6-2, 2-6, 4-6 cu Maria Matei (Kym Star Piatra Neamţ).

La 12 ani, Beatrice Pârţac (Irlanda), venită în vacanţă la bunici, a încheiat în sferturi turneul de la Piatra Neamţ.

Turnee non-stop pentru Ana Bianca Mihăilă

Bianca Mihăilă

Bianca Mihăilă

Ana Bianca Mihăilă, tenismenă romaşcană în vârstă de 16 ani, legitimată la Tenis Club Municipal, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de 10 mii de dolari de la Arad, din cadrul circuitului ITF Pro. Alături de Cristina Adamescu, Mihăilă a trecut în optimi cu 7-5, 3-6, 10-7 de perechea Nicoleta Dascălu / Karina Goia. În sferturi, Adamescu şi Mihăilă vor întâlni perechea favorită 3 Raluca Platon / Ioana Roşca. La simplu, Mihăilă s-a oprit în calificări, fiind învinsă de Barbara Kotelesova (Slovacia) 6-7, 6-4, 4-6. Puţin mai înainte, la turneul de la Palic (Serbia), Bianca a jucat sfert de finală la dublu, iar la sfârşitul lui iunie a jucat semifinală, tot la dublu, la turneul internaţional de la Balş.

Rezultatul cel mai bun din această vară este cel de la Sarajevo (Bosnia Herţegovina), acolo unde a câştigat finala de dublu a turneului ITF de 10 mii de dolari, în care a făcut pereche cu sârboaica Kristina Ostojic.

COMENTARII

WORDPRESS: 0