Prima paginăActualitateRural

Posturi vacante în primăriile rurale

Dimensiune text

Primarii nu găsesc forţă de muncă nici măcar pe plan local, deoarece absolvenţii de liceu reprezintă o raritate.

Suprasolicitarea angajaţilor este resimţită în toate administraţiile publice locale. Vacantarea posturilor din administraţia publică dă mari bătăi de cap primarilor. Salariul nemotivant, costurile navetei şi lipsa experienţei sunt motivele principale pentru care posturile din administraţie nu sunt căutate. „Pentru un post la compartimentul de contabilitate am organizat, anul trecut, de câteva ori, un concurs, pentru că nu s-a prezentat nimeni. Am avea nevoie de personal pentru poliţia locală şi chiar de city-manager, o interfaţă a primarului în relaţia cu publicul. Din păcate, nu putem angaja multe persoane, pentru că trebuie să ne încadrăm în fondul de salarizare stabilit”, a precizat inginer Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Lipsa de personal se resimte şi în administraţia publică locală de la Poienari. „Casierul şi agentul fiscal au ieşit la pensie. Până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestor posturi, ceilalţi salariaţi vor desfăşura activităţile celor doi”, a spus Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari.

Trei posturi vacante sunt la Primăria Bahna. „Posturile de urbanism şi de contabil sunt vacante de anul trecut, deoarece persoanele care le-au ocupat s-au pensionat. Avem nevoie şi de agent agricol. Am căutat să angajăm oameni din comună, dar cei cu liceul absolvit sunt rarităţi, de facultate nici nu mai vorbim. După cum evoluează lucrurile, în scurtă vreme toţi angajaţii primăriei vor fi navetişti”, a spus Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Liviu 6 ani

    Pana la urma engleza e o limba straina, insa cat de „plopist” sa fii sa angajezi city-manager la sat?