HomeActualitateNeamt

Poştaşii s-au plâns subprefectului Neculae

Subprefectul judeţului, Gheorghe Neculae (foto), s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Neamţ.

Aceştia au solicitat întâlnirea în cadrul Comisiei de Dialog Social. Poştaşii reclamă managementul defectuos al instituţiei, la nivel central, afirmând că, în decursul unui an, numărul lucrătorilor poştali din ţară a scăzut cu aproximativ 10.000 de persoane. În acelaşi timp, numărul personalului de conducere a crescut. La nivelul judeţului Neamţ, în anul 2013 lucrau în domeniu 700 de angajaţi, iar în anul 2014 numărul acestora a scăzut la 500 de persoane. În aceste condiţii, în unele localităţi din judeţ, unde există un singur angajat, acesta nu mai poate beneficia de concediul de odihnă potrivit legii.

Alte nemulţumiri vizează lipsa dialogului dintre angajaţi/sindicat şi conducerea Poştei Române şi nerespectarea prevederilor contractului colectiv de muncă în vigoare. Liderii sindicali au precizat că se intenţionează, de către conducerea Poştei, diminuarea veniturilor salariaţilor operativi, eliminarea sporului de fidelitate, precum şi eliminarea sau diminuarea plăţilor compensatorii, dar că, în acelaşi timp, salariile conducerii centrale ajung la sume şi de 30 de ori mai mari decât venitul unui lucrător operativ. În ciuda nenumăratelor sesizări, la nivelul reţelei locale nu sunt bani pentru consumabile, nu există infrastructură IT şi de comunicaţii, iar clădirile nu sunt întreţinute. Pe plan local, reprezentanţii sindicatului au expus faptul că sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în spaţii închiriate, în timp ce clădirea de patrimoniu, ce aparţine Poştei Române, se degradează, iar lucrările de reparaţii nu sunt nici măcar începute.

„Pentru că cele mai multe nemulţumiri sunt legate de decizia la nivel central, vom transmite tuturor celor responsabili, dar şi parlamentarilor nemţeni, problemele expuse de dumneavoastră”, a afirmat subprefectul judeţului, Gheorghe Neculae, care a condus lucrările comisiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0