Prima paginăSport

Pompierul romașcan Florin Asmarandei, medaliat cu aur la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor

Pompierul romașcan Florin Asmarandei, medaliat cu aur la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor

Dimensiune text

 

În perioada 7 – 16 august, la Los Angeles, în Statele Unite, se desfășoară cea de-a șaptesprezecea ediție a Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor (World Police and Fire Games), competiție la care participă pompieri și polițiști din peste 60 de țări.

În cadrul acestei ediții, la a patra participare consecutivă, plutonierul Florin Asmarandei, comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, a obținut medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului și medalia de bronz în proba de aruncare a greutății, informează ISU Neamț, probe desfășurate joi, 10 august.

Florin Asmarandei are 27 de ani şi, de-a lungul anilor, s-a remarcat în competiţii naţionale şi internaţionale, atât în calitate de sportiv la Clubul Atletic Roman sau Știința Bacău, cât şi în calitate de reprezentant al pompierilor.

În 2011, la New York, tot la Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor, Florin Asmarandei a obţinut o medalie de aur şi una de bronz. La ediţia din 2013 a aceleiaşi competiţii, Florin s-a întors acasă cu o medalie de aur la aruncarea ciocanului şi încă două de argint la aruncarea greutăţii şi aruncarea discului, în timp ce la ediția din 2015, desfășurată tot în Statele Unite, a obținut medalia de argint la proba de aruncare a ciocanului.

Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor se desfășoară o dată la doi ani, având loc pentru prima dată în 1985, reunind în cadrul competițiilor atletice polițiști și pompieri din întreaga lume, în activitate sau în retragere. Fiecare ediție atrage aproximativ 10.000 de concurenți.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0