Prima paginăActualitate

Pompierii romașcani au intervenit la Tîrgu Neamț pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate

Pompierii romașcani au intervenit la Tîrgu Neamț pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate

Dimensiune text

 

 

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase de tip Cod galben și Cod portocaliu din data de miercuri, 29 mai, cu eforturi susținute, pompierii militari nemțeni, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și de cetățeni, au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării, precum și pentru curățarea de aluviuni și facilitarea scurgerii apei pentru poduri și podețe, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț.

Astfel, în comuna Girov, sat Căciulești, s-a acționat pentru scoaterea apei din șase curți, cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț. În comuna Girov, sat Boțești, s-a intervenit pentru scoaterea apei din trei curți și un beci, cu două echipaje de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț. În comuna Grumăzești, sat Topolița, s-a acționat pentru scoaterea apei din două curți și un beci, cu un echipaj de la Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț. În comuna Petricani, sat Petricani, s-a acționat pentru scoaterea apei din trei curți și subsolul Primăriei Petricani, cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Roman. În orașul Tîrgu Neamț s-a acționat pentru scoaterea apei din trei curți și un beci, cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț. În comuna Farcașa, sat Stejaru, s-a acționat pentru scoaterea apei dintr-o fântână cu un echipaj de pompieri de la Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului.

Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului a efectuat o misiune de recunoaștere în satul Stejaru, comuna Farcașa, pentru verificarea situației operative din teren, nefiind constatate alte probleme.

„În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, recomandăm populației să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, adresăm cetățenilor rugămintea să curețe rigolele și secțiunile de scurgere ale podețelor din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei. Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, se poate descărca aplicația DSU din Google Play Store și AppStore”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0