Pompieri din Roman, Piatra Neamț și Tîrgu Neamț, într-o nouă misiune pentru stingerea incendiilor din Grecia

HomeNațional

Pompieri din Roman, Piatra Neamț și Tîrgu Neamț, într-o nouă misiune pentru stingerea incendiilor din Grecia

Vineri, 4 august, România trimite în Grecia un nou modul specializat de stins incendii de pădure. Premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat, în data de 2 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba prelungirea misiunii modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă. Astfel, în cursul zilei de vineri au plecat spre Grecia încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, informează ISU Neamț.

Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naționale, iar durata misiunii este de 15 zile. Cei 90 de pompieri, patru dintre aceștia făcând parte din cadrul ISU Neamț, îi vor înlocui pe colegii aflați în Grecia, care se vor întoarce astăzi în țară, pe cale aeriană, cu aceleași aeronave ale Ministerului Apărării Naționale.

Pompierii din cadrul ISU Neamț care participă la această misiune sunt: plt. adj. Ovidiu Ilisei, de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, sg. maj. Ioan Șerban, de la Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț, sg. maj. Daniel Blehan, de la Detașamentul de pompieri Roman, și sg. maj. Denis-Ștefan Carnaru, de la Detașamentul de pompieri Roman.

Tehnica de intervenție încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen și constă în șapte autospeciale de stingere incendii de pădure, patru autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 litri, o autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 de litri și alte trei vehicule pentru transport personal.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, sens în care Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0