Prima paginăSocial

Pompieri avansați în grad, la ISU Neamț

Pompieri avansați în grad, la ISU Neamț

Dimensiune text

 

În fiecare an, în data de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor. Este şi cazul a 55 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamț, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2020 şi îndeplinesc condiţiile legale, informează ISU Neamț.

Luni, 3 august, la sediul ISU Neamț, după ce a fost ținut un moment de reculegere pentru trecerea în neființă a comandantului unității, generalul de brigadă Nițică Ioan, a avut loc festivitatea de acordare a noilor grade pentru salvatorii nemțeni care au împlinit stagiul minim în grad.

Astfel, au fost avansați 13 ofiţeri – un ofițer de la gradul de locotenent-colonel la cel de colonel, un ofițer de la gradul de căpitan la gradul de maior și 11 ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent – și 42 de subofiţeri – 17 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef, zece subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, un subofiţer de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major și 14 subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier. „Înaintarea în gradul următor este un moment important pentru fiecare militar, cu o încărcătură emoțională deosebită. Felicitări colegilor avansați și succes în continuare!”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

„ Am participat astăzi la evenimentul de oficiere a înaintării în grad, la ISU Neamț. Am felicitat ofițerii și subofițerii care au înaintat în grad, la termen, precum și întregul colectiv al ISU Neamț, pentru întreaga activitate. Consider că profesionalismul, implicarea, gradul de risc și pericol al misiunilor militarilor de la ISU Neamț fac din această instituție una de prestigiu și de înaltă încredere în rândul societății. Am ținut și un moment de reculegere și în mod deosebit am făcut câteva considerații despre cel care a fost generalul de brigadă și comandantul ISU Neamț, domnul Ioan Nițică, ce a trecut la cele veșnice în urma unei boli necruțătoare. Un om și un lider de mare ținută, un profesionist desăvârșit și un mare patriot, așa îl pot descrie pe generalul Ioan Nițică. Cred că domnul Mihai Mitrea, în calitate de prim adjunct al ISU Neamț, va duce în continuare, alături de colegi, o muncă dedicată și susținută, cu același înalt profesionalism militar”, a transmis cu acest prilej prefectul județului Neamț, George Lazăr.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0