Polițiștii și militarii vor putea folosi banii primiți pentru  chirie la plata ratei pentru locuință

HomeSocial

Polițiștii și militarii vor putea folosi banii primiți pentru chirie la plata ratei pentru locuință

 

 

Polițiștii și militarii care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea compensației lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracțiuni din rată pentru achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar/imobiliar.

În acest sens, joi, 6 decembrie, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul polițistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști.

Până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistul sau militarul să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

„Actul normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensație (pentru achitarea ratei sau a unei fracțiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. La acest moment, aproximativ 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) beneficiază de compensație pentru chirie, suma lunară fiind de circa 9.100.000 de lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în același impact bugetar. Modificarea legislativă este realizată la inițiativa Parlamentului României, iar Ministerul Afacerilor Interne va continua să susțină în mod activ și să propună inițiative legislative menite să vină în sprijinul propriilor angajați, în beneficiul cetățenilor și în sensul consolidării sistemului de ordine și siguranță publică”, informează un comunicat al MAI.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0