Polițiștii și inspectorii RAR au verificat în trafic starea tehnică a autovehiculelor

HomeActualitate

Polițiștii și inspectorii RAR au verificat în trafic starea tehnică a autovehiculelor

 

Poliţiştii nemțeni au acţionat, în zilele de 2 și 3 martie, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neregularităţilor privind starea tehnică a autovehiculelor.

Astfel, poliţiştii rutieri au acţionat în trafic, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat municipiul Piatra Neamț și Roman, controlând, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia. De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii, fiind controlate 42 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale și au fost reţinute cinci certificate de  înmatriculare. Într-un caz de constatare a infracțiunii de conducerea unui auto neînmatriculat și cu număr fals s-a dispus măsura imobilizării autovehiculului.

„Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Poliţia Română recomandă: atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare. Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0