HomeNeamt

Polițiștii se luptă noaptea cu infractorii

În noaptea de 8 spre 9 septembrie, Serviciul de Ordine Publică Neamț a organizat o acțiune în comunele Săbăoani, Cordun și Tămășeni, la care au participat polițiști din structurile de ordine publică urban și rural și intervenții rapide, precum și lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi.

 

Scopul acțiunilor a fost prevenirea și combaterea faptelor antisociale, care se comit în unitățile alimentare și în zona adiacentă acestora.

Au fost efectuate controale în 25 de discoteci, baruri și la alți agenți economici și au fost verificate 23 de autoturisme. Au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.880 de lei, din care 31 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 13 la Codul Rutier și una la alte acte normative.

În aceeași noapte, dar și în noaptea următoare, polițiștii de ordine publică au efectuat controale pe linia modului de respectare a legislației în domeniul pazei. Cu această ocazie au fost efectuate 167 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 234 de obiective asigurate cu pază proprie și unități asigurate prin firmele specializate de pază. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.800 de lei, la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Comentarii

WORDPRESS: 0