Polițiștii romașcani au verificat cafenelele și sălile de jocuri de lângă școli. Zeci de elevi au fost prinși chiulind

HomeActualitate

Polițiștii romașcani au verificat cafenelele și sălile de jocuri de lângă școli. Zeci de elevi au fost prinși chiulind

În zilele de 2 și 3 februarie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au fost prezenţi în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Roman, pentru combaterea absenteismului şcolar şi a faptelor antisociale, informează IPJ Neamț.

Acțiunea polițiștilor a vizat identificarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, fiind efectuate verificări la unităţile de tip cafe-bar sau săli de jocuri din apropierea unităţilor de învăţământ. De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de instruire a operatorilor economici cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun către elevi.

În acest context, cu privire la 20 de elevi care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare.

Totodată, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, aducându-le în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line. Polițiștii vor continua astfel de activități și în perioada următoare pentru prevenirea situațiilor de risc ce pot fi înregistrate în rândul elevilor”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0