Prima paginăNeamt

Polițiștii numără deținătorii de arme

Dimensiune text

Persoanele juridice care dețin arme vor fi verificate de polițiști. Agenții economici au obligația de a prezenta mai multe documente pentru a demonstra că folosesc armele legal.

 

 

Polițiștii nemțeni vor să actualizeze baza de date a Registrului Național al Armelor cu informațiile privind deținătorii de arme din județ. Acțiunea Armurier 2012 este o activitate de vizare a autorizațiilor de deținere sau folosire, respectiv a certificatelor de deținător pentru armele și muniția deținute de persoanele juridice. În perioada 21 decembrie 2012 – 31martie 2013, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase se desfășoară activitatea de vizare a autorizațiilor de deținere sau, după caz, de folosire a certificatelor de deținător pentru armele și munițiile deținute de persoanele juridice, precum și a autorizațiilor de funcționare a poligoanelor de tir sportiv.

Întrucât ultima activitate de acest gen s-a desfășurat în cursul anului 2010, persoanele juridice având sediul social sau punctele de lucru în județul Neamț, ce au ca obiect de activitate deținerea și folosirea de arme și muniții, sunt invitate la sediul IPJ Neamț pentru a prezenta următoarele documente: cerere de aplicare a vizei, certificatul de înregistrare a societății la registrul comerțului, actul constitutiv al societății, autorizația de deținere sau de folosire a armelor și munițiilor letale ori de funcționare a poligonului de tragere, respectiv certificatul de deținător pentru arme și muniții neletale. De asemenea, trebuie să mai prezinte planul de pază și apărare și contractul de prestări servicii, planul de dotare cu arme și muniții, în cazul poligoanelor de tragere, avizul de gestionar arme și muniții și avizul de port arme pentru persoanele dotate cu arme și muniții„, se arată într-un comunicat emis de IPJ Neamț.

Printre obiectivele acțiunii Armurier 2012 se numără și prevenirea producerii unor încălcări ale regimului armelor și munițiilor, precum și identificarea ori sancționarea faptelor de natură penală sau contravențională ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor și munițiilor.

Persoanele juridice interesate pot obține informații suplimentare la numărul de telefon al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – 0233 231.502 sau pe adresa: arme@nt.politiaromana.ro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0