Polițiștii nemțeni, implicați în destructurarea unei rețele care trafica droguri în închisori

HomeActualitate

Polițiștii nemțeni, implicați în destructurarea unei rețele care trafica droguri în închisori

Miercuri, 3 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza județului Bacău, inclusiv la o unitate de penitenciar, în două dosare privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, informează DIICOT. Au fost vizate nouă persoane bănuite.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Conform anchetatorilor, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2020 – martie 2023, mai multe persoane, parte aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, au achiziționat, preparat, confecționat, transportat și introdus, prin disimularea prin impregnare în hârtie, și comercializat în unitățile de detenție diferite cantități de drog de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv. Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bacău.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată comunicatul DIICOT.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Lica Roman 1 an ago

    Pe când și cea care „distribuie” prin liceele din Roman??!