Prima paginăActualitate

Polițiștii nemțeni au intervenit la peste 1.000 de sesizări prin 112, în ultimele trei săptămâni

Polițiștii nemțeni au intervenit la peste 1.000 de sesizări prin 112, în ultimele trei săptămâni

Dimensiune text

 

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț acționează cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului estival 2017.

Astfel, în perioada 19 iunie – 9 iulie, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi au acționat în dispozitivele de ordine și siguranță publică alături de jandarmi, pe raza județului Neamț. Echipele operative au intervenit la peste 1.000 de sesizări prin apelul unic de urgență 112, fiind aplanate stările conflictuale și întocmite acte procedurale în 411 de situații în care s-a conturat existența unei infracțiuni.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu în 54 de cazuri cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, fiind demarate anchete pentru probarea activității infracționale, și au prins în flagrant 33 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, în această perioadă au fost dispuse șapte măsuri privative de libertate față de persoanele anchetate. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și încarcerat 13 persoane urmărite național.

„Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi rămân priorităţile Poliţiei Române, polițiștii nemțeni acționând pe toate liniile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere. În perioada de referință, pe raza județului Neamț, nu s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu decesul persoanelor implicate, fiind înregistrate doar opt accidente grave”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0