Prima paginăActualitate

Poliţiştii muncesc mai mult de 1 Mai

Dimensiune text

Poliţiştii ne sfătuiesc cum să petrecem vacanţa de 1 Mai în siguranţă. 667 de poliţişti vor acţiona în judeţul Neamţ, în această perioadă.

Având în vedere desfăşurarea manifestărilor, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile turistice şi zonele de agrement, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, pe lângă dispozitivul curent, a suplimentat numărul poliţiştilor care, în perioada 1 – 4 mai, vor avea misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către zonele turistice, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative în zonele aglomerate. Astfel, în această perioadă vor acţiona 667 de poliţişti, dintre care 486 sunt de la structurile de ordine publică, 80 de la rutieră şi 101 de la alte formaţiuni.

Cum să nu laşi casa pradă hoţilor

În vederea responsabilizării populaţiei, poliţiştii de prevenire recomandă cetăţenilor ca, în această perioadă, să acorde o atenţie sporită siguranţei personale şi a bunurilor pe care le deţin. Poliţiştii recomandă ca, atunci când sunteţi plecaţi de la domiciliu, să încercaţi să creaţi aparenţa că se afla cineva în locuinţă, prin diverse metode. „Instalaţi dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă, rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa, încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute, nu depozitaţi la vedere ambalajele bunurilor cu o valoare ridicată, deoarece pot atrage atenţia spărgătorilor de locuinţe. Obiectele de valoare mare şi cu dimensiuni reduse sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă şi faceţi cât mai discret pregătirile pentru deplasare”, sunt câteva dintre sfaturile poliţiştilor.

Un concediu fără probleme

Pe durata sejurului, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare. Banii şi bunurile de valoare pe care nu le aveţi asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului. Dacă mergeţi la picnic, nu va lăsaţi lucrurile nesupravegheate, nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau celor cunoscute ocazional, evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate. Alegeţi drumurile intens circulate, iluminate corespunzător şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice. Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi provocărilor altor persoane.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0