Polițiștii locali îi „filmează” în direct pe cei pe care îi sancționează

HomeSocial

Polițiștii locali îi „filmează” în direct pe cei pe care îi sancționează

 

Polițiștii locali romașcani care se află în patrulare, cu mașina sau pedestră, sunt dotați cu camere de luat vederi, având obligația să le țină permanent deschise în momentul în care intră în tură. Primarul Lucian Micu spune că sistemul de supraveghere are dublu rol, o dată pentru a proba faptele celor certați cu normele bunului simț – cum ar fi aruncatul deșeurilor pe jos, dar, în același timp, și pentru a se asigura că polițiștii nu-și depășesc atribuțiile și au un comportament adecvat față de cetățeni.

„Este vorba de toate acele patrule care sunt în contact direct cu cetățenii, cei de la circulație și cei de la patrulare care sunt în relație directă cu cetățenii și care aplică amenzi pe domeniul public. Acest lucru a fost generat de două nevoi: pe de-o parte nevoia de a proba fapta celui care a fost sancționat – aruncarea mucurilor de țigară, cojile de semințe etc –, pe de altă parte ne-am dorit un comportament cât mai corect atât din partea agenților de poliție, cât și din partea cetățenilor, așa încât, dacă există abuzuri de o parte sau de alta, să poată fi probate. Și cred că în ultimele două luni nu ați mai auzit reacții negative la adresa comportamentului polițiștilor locali, eventual sunt acele supărări, dar supărările nu sunt decât ale celor care nu respectă regulile. Imaginile sunt stocate automat la ieșirea din schimb și, de asemenea, există obligativitatea ca, într-un contact direct cu cetățeanul, aceste camere să fie permanent pornite”, a declarat primarul Lucian Micu.

Primăria municipiului Roman a cheltuit pentru achiziționarea a 14 camere de supraveghere mobile, potrivite pentru echipamentul polițiștilor locali, suma de 16.000 de lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0