Prima paginăActualitate

Polițiștii le-au stricat petrecerea de 9 martie. 52 de persoane în local, amenzi de peste 140.000 de lei

Polițiștii le-au stricat petrecerea de 9 martie. 52 de persoane în local, amenzi de peste 140.000 de lei

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 190 de polițiști, polițiști locali și jandarmi, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurante și localuri publice, fastfood-uri, piețe, târguri, mall-uri precum și mijloace de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 39 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, 73 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.191 de persoane. Echipele de control au aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, dintre care 46 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Marți, 9 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat, o aniversare, în incinta unui local public din Tarcău, la care participă mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, fiind identificate 52 de persoane.

„Evenimentul organizat a fost oprit, iar administratorul localului și persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 141.000 de lei. Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0