Polițiștii au făcut uz de armă pentru a opri un șofer băut și fără permis, la Nisiporești

HomeActualitate

Polițiștii au făcut uz de armă pentru a opri un șofer băut și fără permis, la Nisiporești

Un bărbat din Nisiporești a ajuns în arest după ce s-a urcat la volan băut și fără permis, fiind depistat de polițiști, care au trebuit să facă uz de armă după ce șoferul nu a oprit la semnalul acestora. Conform IPJ Neamț, sâmbătă, 18 iunie, în jurul orei 20.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe strada Drumul Moldovei, în localitatea Nisiporești.

„Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestuia, însă, la scurt timp, autoturismul a fost oprit în dreptul unui imobil, iar conducătorul auto a coborât și a fugit, încercând să se sustragă. Fiind somat să se oprească, acesta nu s-a conformat, moment în care unul dintre polițiști a executat un foc de avertisment în plan vertical, cel în cauză supunându-se solicitărilor polițiștilor”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În continuare, bărbatul în cauză, în vârstă de 30 de ani, din Nisiporești, a fost imobilizat și condus la sediul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în vederea continuării cercetărilor. „Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Fiindu-i probată activitatea infracţională, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Duminică, 19 iunie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0