Polițiștii au confiscat, în aceste zile, 11.809 petarde și 16 artificii deținute ilegal

HomeActualitate

Polițiștii au confiscat, în aceste zile, 11.809 petarde și 16 artificii deținute ilegal

 

Polițiștii nemțeni au acționat în această perioadă pentru descurajarea deținerii și folosirii ilegale a articolelor pirotehnice și pentru prevenirea oricăror evenimente negative ce ar fi putut afecta liniștea și siguranța cetățenilor. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în preajma ajunului Anului Nou, polițiștii au confiscat aproape 12.000 de petarde și 16 artificii oferite spre vânzare de persoane neautorizate, informează IPJ Neamț.

În dimineața zilei de 30 decembrie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanţe Periculoase au prins în flagrant un tânăr de 18 ani, din Piatra Neamț, care oferea spre vânzare publicului mai multe obiecte pirotehnice din portbagajul unui autoturism. În autoturism au fost găsite 167 de cutii cu câte 60 de petarde fiecare și nouă baxuri cu câte 20 de pocnitori. Polițiștii au confiscat toată marfa deținută ilegal de tânăr, respectiv 10.200 de petarde, în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Alte două constatări similare au fost realizate de polițiștii romașcani, în ziua de 31 decembrie, în jurul orei 10.00, pe raza municipiului Roman. Polițiștii au surprins în flagrant două persoane, o femeie de 29 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din Roman, în timp ce ofereau spre vânzare articole pirotehnice într-o parcare din centrul orașului. Asupra femeii au fost găsite 249 de petarde, iar în cazul bărbatului au fost găsite 1.260 de pocnitori şi șase artificii clasa a II-a. Ambii sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Tot în ziua de 31 decembrie, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman a surprins în flagrant, în faţa unui complex comercial de pe bulevardul Roman Muşat, un romașcan de 49 de ani, care încerca să comercializeze 100 de petarde şi zece artificii.

În toate cazurile s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0