HomeNeamt

Polițiști implicați în mafia lemnului

Miercuri, 19 septembrie, doi polițiști din județul Neamț au fost aduși în fața judecătorilor, care au trebuit să decidă dacă vor fi arestați preventiv pentru 29 de zile. Polițiștii sînt acuați că ar fi furnizat informații despre controalele pe care urmau să le facă la gaterele ilegale.

 

Marți dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat percheziții în județele Neamț, Harghita și Suceava, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală cu material lemnos. În județul Neamț, perchezițiile s-au desfășurat în comunele Ceahlău, Farcașa și Grințieș. Printrei cei audiați s-au numărat primarul și secretarul comunei Grințieș.
Cu ocazia perchezițiilor, au fost confiscate un autotren, cantitatea de 45 de metri cubi de cherestea, în valoare de 21.500 de lei, 200 de metri cubi de buștean, în valoare de 40.000 de lei, și suma de 24.000 de lei.

Cei doi polițiști, agenți în cadrul Postului de Poliție Grințieș, au fost acuzați de săvîrșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și complicitate la evaziune fiscală.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • eugen 10 ani ago

    Si se mai spune ca POLITIA apara si aplica legea.Astept(asteptam) masurile pe care le va lua IPJ Neamt.
    Oare sa fie nmai vorbe ?!???