HomeNeamt

Polițiști fără probleme

Polițiștii cărora li se întocmește dosar penal ca urmare a unei acțiuni în timpul serviciului pot fi reprezentanți în instanță de un avocet. Pînă acum, nici un polițist nu a solicitat să fie reprezentat în instanță pe banii IPJ Neamț.

 

La trei luni de cînd au la dispoziție un avocat pentru a fi apărați în problemele de serviciu, polițiștii nemțeni nu l-au solicitat pe Adrian Mătășel pentru nici un caz. În luna februarie, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț a solicitat cerere de ofertă pentru servicii juridice. După deschiderea ofertelor depuse, conducerea IPJ a decis că polițiștii care sînt implicați în procese pe linie de serviciu vor fi reprezentanți în instanță de Adrian Mătășel, acesta fiind avocatul care a oferit prețul cel mai mic. Între IPJ Neamț și avocatul Adrian Mătășel a fost încheiat un contract-cadru. Conform acestui document, suma maximă pe care o poate percepe avocatul pentru a reprezenta un polițist în instanță este de 3.200 lei. „Nu a fost cazul să-l solicităm pe avocat, pentru că nu am avut polițiști pe numele cărora să fie întocmite dosare penale ca urmare a activității profesionale„, a afirmat comisarul șef Paul Tablan, inspectorul șef al IPJ Neamț.

Despre decizia vicepremierului Florin Georgescu, de a interzice angajarea unor avocați la instituțiile care au structuri juridice proprii, șeful IPJ Neamț spune că nu i s-a comunicat nimic în acest sens. „Noi am încheiat acest contract-cadru conform Ordinului ministrului Administrației și Internelor nr. 9/2009, privind condițiile acordării sumelor pentru asigurarea asistenței juridice a polițistului pentru fapte săvîrșite în exercitarea atribuțiilor. Probabil domnul ministru Georgescu a făcut referire la alte instituții, cînd a spus că s-au plătit prea mulți bani pe avocați, dar nu la Ministerul de Interne, adică la polițiști, jandarmi sau pompieri„, a precizat comisarul șef  Paul Tablan.

Comentarii

WORDPRESS: 0