Prima paginăActualitate

Polițiști din patru județe pe E 85, într-o acțiune de amploare pentru prevenirea accidentelor

Polițiști din patru județe pe E 85, într-o acțiune de amploare pentru prevenirea accidentelor

Dimensiune text

Joi, în cadrul unei acțiuni organizate pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, polițiștii rutieri au aplicat sute de sancțiuni contravenționale, zeci de șoferi rămânând fără permisul de conducere.

Joi, 5 august, în intervalul orar 12.00 – 14.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău și Suceava, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pe raza județului Neamț, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, informează IPJ Neamț.

Scopul acțiunii a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora generate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră. Peste 40 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 91 pentru depășirea vitezei legale.

„16 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă, iar alte trei permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. Pe perioada desfășurării acțiunii, pe raza județului Neamț nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier grav”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Citește și:   S-a dublat numărul de persoane cu infecție COVID-19 internate în Spitalul Roman, într-o săptămână

To astăzi, în intervalul 7:00 – 9:00, în cadrul unei acțiuni similare desfășurate pe raza județului Bacău, polițiștii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu poliţişti rutieri din Neamţ și Vaslui, au acționat pe drumurile publice pentru creșterea gradului de siguranță pentru toate categoriile de participanți la trafic și conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun în situația nerespectării regulilor de circulație, informează IPJ Bacău.

Cei aproximativ 60 de poliţişti au aplicat 221 de sancțiuni contravenţionale, pentru abaterile de la normele rutiere. În total, în cele două ore de acțiune, 35 de conducători auto au rămas fără permis, iar dintre aceștia 19 pentru încălcări ale regimului legal de viteză ce depășea cu mai mult de 50 km/h limita legală pe sectorul de drum unde a fost înregistrată de mijloacele omologate de măsurare a vitezei. În alte opt situații a fost retras certificatul de înmatriculare.

„Polițiștii rutieri au adresat recomandări tuturor conducătorilor auto, dar, mai ales, celor aflați în tranzit prin judeţ. Respectarea regulilor de circulație reduce riscul de implicare în accidente rutiere. Fiecare accident rutier se produce pe fondul încălcării uneia sau mai multor reguli de circulaţie. Unul dintre conducătorii auto sancționați în cadrul acțiunii a fost un bărbat de 71 de ani, din Braşov, care era prea grăbit spre Bacău, fiind depistat pe DN 2 – E 85, în localitatea Cleja cu viteza de 104 km/h, iar urmarea a fost că poliţiştii i-au ridicat permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile. Conduceți prudent! Respectați regulile de circulaţie!”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

 

 

Foto: IPJ Neamț, IPJ Bacău

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0