Polițiști din Neamț, în percheziții la Vaslui și Iași, pentru probarea unor infracțiuni de corupție

HomeActualitate

Polițiști din Neamț, în percheziții la Vaslui și Iași, pentru probarea unor infracțiuni de corupție

 

Joi, 8 iunie, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui şi lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Direcției Generale Anticorupție (DGA) și Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au efectuat 23 de percheziții, la mai multe locații de pe raza judeţelor Vaslui și Iași, dintre care două la sedii de instituții publice, în scopul destructurării unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul producerii şi vânzării de mobilă. La acțiunile de joi au participat și polițiști din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vaslui, SJA Iași, SJA Galați, SJA Vrancea și SJA Neamț, precum și lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

Conform DGA, perchezițiile efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT au avut ca scop probarea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat specializat în vederea săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliul unor suspecți, cât și la sediul unei autorități județene, a unei primării și a unui centru medical.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada 2014 – 2017, administratorul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui a constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni de natură economică, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societății a beneficiat de aportul unor funcționari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu. În cauză, începând cu luna ianuarie 2017, au fost delegați ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vaslui în vederea efectuării de activități de cercetare penală”, precizează un comunicat al DGA.

Conform DIICOT, joi au fost audiate circa 25 de persoane în acest caz, urmând ca, în funcție de probatoriul administrat, să fie luate și alte măsuri de procurorul de caz.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0