Polițiști din Neamț distinși cu Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne

HomeActualitate

Polițiști din Neamț distinși cu Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Doi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț au primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, pentru devotamentul și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Luni, 19 iulie, în cadrul unui eveniment prilejuit de Ziua Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acordat cele mai importante distincții pentru profesionalismul și actele de eroism cu care și-au îndeplinit atribuțiile polițiștii, pompierii, jandarmii, piloții și polițiștii de frontieră, informează IPJ Neamț.

Doi dintre polițiștii premiați în cadrul ceremoniei sunt subcomisar de poliție Cristian Pavelescu și agent șef principal de poliție Constantin-Claudiu Vătăjelu, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Neamț, cărora li s-a acordat Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii s-au evidențiat în mod deosebit, la data de 27 ianuarie 2021, în urma unei intervenții de salvare a unui minor al cărui tată amenința că va arunca în aer apartamentul din Piatra Neamț, în care se aflau. Acesta a produs la un moment dat o deflagrație puternică ce a smuls ușa din perete și a proiectat luptătorii SAS în peretele opus ușii apartamentului. Datorită modului în care au intervenit polițiștii, sprijiniți de colegii lor, copilul a fost salvat, iar tatăl său a fost reținut.

,,Este o meserie de vocație, pe care am ales-o cu toată inima. Meritul reușitei este al întregii echipe de intervenție”, a declarat subcomisar de poliție Cristian Pavelescu. ,,Orice misiune dusă la bun sfârșit este pentru mine o reușită! De fiecare dată merg acasă cu mândrie pentru că mi-am onorat cu devotament și profesionalism jurământul de credință”, a afirmat agent șef principal de poliție Constantin-Claudiu Vătăjelu.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • FELICITĂRI!… DAR LA ROMAN CINE OPREȘTE CERȘETORIA BINE ORGANIZATĂ DIN FAȚA „PROFI”… ȘI PE CEI PATRU MURDARI DIN ZONA PASCAL?

  • Barbu 1 an ago

    Felicitari! Aceste persoane fac cinste politiei romane! Ar trebui sa constituie modele de urmat si pentru ceilalti angajati din politie!