Prima paginăActualitate

Poliția Română și Lidl au dat „Verde la educație pentru circulație”, printr-o nouă lecție de educație rutieră

Poliția Română și Lidl au dat „Verde la educație pentru circulație”, printr-o nouă lecție de educație rutieră

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 28 septembrie, pentru al șaptelea an consecutiv, Poliția Română și Lidl au desfășurat cea mai amplă campanie de educație rutieră la nivel național, „Verde la educație pentru circulație”. În județul Neamț, lecția de circulație rutieră a avut loc în parcările magazinelor Lidl din municipiile Piatra Neamț și Roman și în orașul Tîrgu Neamț, informează IPJ Neamț.

Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație” are ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, privind importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Proiectul își propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă.

Astfel, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost prezenţi în parcările magazinelor Lidl, începând cu ora 11.00, unde au susţinut lecţii interactive dedicate copiilor şi le-au oferit sfaturi pentru a circula în condiții de siguranță pe drumurile publice în calitate de pietoni.

Citește și:   O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan

„Lecția a debutat cu o sesiune informativă, în cadrul căreia cei mici au aflat toate informații despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic, apoi a continuat cu o sesiune interactivă, prin care fiecare copil a avut șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar. La finalul activității, cei mici au primit mai multe premii pentru participarea activă la lecție”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0