HomeRoman

Planuri mari pentru strada Tineretului

Strada Tineretului va fi modificată în următorii ani, pentru că, acum, este subdimensionată, în raport cu traficul din zonă.

 

 

Primul pas va fi făcut chiar săptămâna aceasta, pe strada Tineretului urmând a fi coordonat traficul rutier și pietonal, întrucât vor fi făcute mai multe tăieri de corecție a arborilor bătrâni sau bolnavi. Conform autorităților locale, pe strada respectivă, rădăcinile mai multor copaci au afectat rețelele de apă, de canalizare și cele de distribuție a energiei electrice. „Au fost situații în care rădăcinile au înconjurat conductorul electric și, la scoatere, a ieșit și firul electric. Acolo unde sunt probleme și acolo unde arborii sunt putrezi vom face tăieri, în rest vom toaleta copacii. Operațiunea începe luni și va continua până la mijlocul săptămânii viitoare. Va fi o acțiune destul de grea, atât din cauza traficului, cât și din cauza problemelor pe care le avem”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a precizat că pentru strada Tineretului se are în vedere un proiect mai amplu, care se va desfășura în următorii ani. „Strada Tineretului va fi gândită altfel. Este o stradă foarte importantă, foarte des circulată și o pregătim pentru un proiect care să ducă spre o redimensionare a acesteia. Adică «să furăm» câțiva centimetri din ambele trotuare, pentru a putea asigura un trafic rutier optim. În aceste condiții, noi vrem să îndepărtăm materialul lemnos care pune în pericol siguranța cetățenilor și, pe viitor, să pregătim noul aspect al străzii”, a explicat primarul municipiului Roman.

În urmă cu trei ani s-a pus problema ca strada Tineretului să facă parte din categoria străzilor cu sens unic din oraș, din cauza numeroaselor obiective de interes public care se află pe o distanță scurtă și a parcărilor puține.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0