HomePolitica

Pietonalul Ștefan cel Mare are o nouă față

Marți, candidatul ARD Elena Udrea și primarul Laurențiu Dan Leoreanu au inaugurat o nouă etapă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – pietonalul Ștefan cel Mare. Lucrările pentru modernizarea pietonalului au costat 22,5 milioane de lei și au fost realizate de patru firme din Roman.

 

 

Candidatul ARD al Colegiului 4 Roman – Ion Creangă, Elena Udrea, alături de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, au inaugurat marți seară, în prezența a zeci de romașcani, o nouă etapă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – pietonalul Ștefan cel Mare. Lucrările de modernizare a pietonalului au fost executate de patru firme romașcane: Modern Construct, Contact Steel, Strud Construct și Petrina Construct, costul lucrărilor fiind de 22,5 milioane de lei. Suprafața totală reamenajată din pietonal este de aproape un hectar. Dalele vechi, din beton, au fost înlocuite cu materiale moderne, diferite din punct de vedere al texturii și culorii, iar pârâul artificial și cascada din pietonal, alături de arborii ornamentali și corpurile de iluminat încastrate în pavaj, au transformat „Groapa” într-o zonă vie și dinamică. Din ansamblul pietonalului, tronsonul dinspre biserica „Precista Mare” va funcționa ca spațiu expozițional în perioada caldă a anului. În zonă a fost amenajat și un traseu auto, necesar intervențiilor de urgență, dar și aprovizionării spațiilor comerciale. „Este o lucrare importantă, care va continua în anul următor. Ultimul tronson al pietonalului Ștefan cel Mare va include un amfiteatru și un cinematograf în aer liber, cu proiecții de filme, spectacole și documentare ce se vor realiza direct pe o pânză de apă. Proiectul este finalizat, iar licitația pentru stabilirea constructorului va fi realizată astfel încât procesul de achiziție publică să se desfășoare pe timpul sezonului rece, iar lucrările să înceapă în primăvară. Astfel, putem spune că, în aproape trei ani, am pus la punct întreaga «coloană vertebrală» a municipiului Roman – din fața Hotelului Roman și până la intersecția cu bulevardul Republicii. Trebuie să remarcăm faptul că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ar fi fost, în primă fază, trecut pe lista de rezervă. Numai mulțumită sprijinului Elenei Udrea – în calitate de ministru, proiectul a fost inclus printre cele câștigătoare”, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Candidatul ARD Elena Udrea a subliniat că, prin realizarea acestui proiect de modernizare a pietonalului Ștefan cel Mare, au fost create locuri noi de muncă și a fost îmbunătățit aspectul zonei. „Echipa Primăriei Roman a realizat, într-adevăr, un proiect foarte bun, pentru că, altfel, mi-ar fi fost greu să-l susțin și să aduc finanțare europeană pentru acesta. 15 milioane de euro din bani europeni au venit în Roman sub semnătura mea, atât pentru diferite proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cât și pentru mediul privat. Acum, în zona pietonalului Ștefan cel Mare putem vedea un minunat spectacol de lumini, o zonă care arată ca într-un oraș european. Totul demonstrează că este importantă existența unei echipe puternice, formată dintr-un primar care să știe să facă proiecte și care să știe de ce are nevoie comunitatea, dar și din cineva care să susțină aceste proiecte, să aducă finanțare pentru ele. Ceea ce văd romașcanii de acum încolo în zona pietonalului înseamnă nu numai înfrumusețarea orașului, ci și locuri de muncă. Această investiție a presupus ca mai bine de 50 de oameni – salariați ai constructorilor care au realizat lucrările – să primească salarii timp de 18 luni. Toate acestea sunt fapte, nu vorbe, deci nu există fericire mai mare pentru mine decât să văd că tot efortul meu, depus în calitatea de ministru, a însemnat ceva pentru romașcani. Felicit echipa care a gândit un proiect atât de frumos și mă bucur că am putut aduce banii necesari pentru ca proiectul să fie pus în practică”, a declarat Elena Udrea.

Candidatul ARD a criticat lipsa de eficiență și dezinteresul actualilor guvernanți, susținând că, datorită lor, fondurile europene și investițiile sunt blocate în întreaga țară. „Din păcate, acum, și fondurile europene sunt blocate pentru România, din cauza lipsei de eficiență și a dezinteresului actualului guvern. Și investițiile au fost blocate, iar zeci de mii de locuri de muncă au fost desființate. Trebuie ca toată lumea și actualii guvernanți să înțeleagă că, dacă «omori» investițiile și locurile de muncă, oamenii nu mai duc salariile acasă și nu mai vin nici bani la buget”, a mai spus Elena Udrea.

Comentarii

WORDPRESS: 16
 • Mos Nicolae 11 ani ago

  Si daca USL-isti incompetenti raman la guvernare si dupa alegeri cum va descurcati? Ce sperante dati oamenilor pentru viitor ca echipa in fruntea romascanilor? Cine face plata cheltuielilor viitoare , pe ce se bazeaza si care sunt garantiile reale pentru acest lucru, sunt intrebari la care trebuie raspuns.Expozeul de inventar a ceea ce s-a facut in Roman cand PDL-ul era la putere nu este deajuns pentru ceea ce trebuie facut in viitor.

 • don pedro 11 ani ago

  Beton,beton si iarasi beton!!Cu asta te lauzi LeUDREne,unde sunt spatiile verzi!
  Esti de rasul curcilor cu havuzele de flori cocotate la 3 metri si lumini.

 • Gherasim 11 ani ago

  Inca un proiect bine realizat si bine venit pentru noi romascanii. S-au ochit doi iepuri dintr-o lovitura odata cu renovarea pasajului pietonal.. In primul rand s-a modernizat aceasta zona si este una demna de un oras important si in al doilea rand, lucrarile au fost realizate de catre firmele din Roman facand-use locuri de munca si aceste firme avand activitate pentru a se putea mentine si pentru a putea produce… Bravo echipei Leoreanu- Udrea pentru inca un proiect bun si atat de necesar pentru noi…!!!

  • Ba Gherasime sau cum te cheama!!!!!!
   Tu chiar crezi ceea ce scrii????? E doar BETON!!!! Ce spatiu verde????? Lucrarile au fost facute de firme romascane afiliate PDL-ului (intereseaza-te si ai sa vezi ce e asa)!!!!!!

 • emultesiegrele 11 ani ago

  Ce kitch ordinar au facut acolo!

  • Grigore 11 ani ago

   Mie unul imi place fata de cum arata inainte zona. Gusturile nu se discuta dar e bine ca MUNCA si PROIECTELE Elenei Udrea starnesc diferite pareri. Ce-ati putea spune de Bratescu?? Liniste totala pentru ca n-a facut nimic pentru Roman!!

 • Cristi 11 ani ago

  La terasa pietonalului cand se va lucra? In stadiul actual arata jalnic, la fel si blocurile din jur. Mai bine se investeau bani in renovarea terasei si reabilitarea blocurilor, decat sa se construiasca un parau artificial si o cascada total inutila. Cu o terasa aflata intr-un stadiu avansat de degradare si cu niste blocuri cenusii, aspectul de ansamblu al pietonalului nu este nici pe departe unul modern.

 • Voi v-ati uitat la ce amestec de culori e acolo? Gresia aia urata de pe scari,iti vine sa versi. Dar la noi in Moldova merge, ca doar suntem niste prosti de la care Udrea asteapta votul.

 • Kosticka 11 ani ago

  ati bagat cateva pietroaie in mijlocul Gropii iar acu’ va laudati… cu ce? laudati-va ca ati cheltuit sume fff mari pt aceste lucrari si ca v-ati rotunjit conturile dupa terminarea lucrarilor! asa ca …. mai bine taceti din gura; cineva ar trebui sa ancheteze acele costuri – vezi DNA !

  • Harakiri 11 ani ago

   @ Kosticka

   … Sau , mai bine, Curtea de Conturi !!

  • Grigore 11 ani ago

   Investitia a fost realizata cu fonduri europene deci banii au fost verificati daca au fost cheltuiti corect! Asa-i romanul, niciodata nu e multumit, mereu gaseste ceva de comentat la cei care au incercat intr-un fel sa schimbe un pic fata orasului. Daca nu facea nimic, atunci ce mai aveai de zis?? Toti sunteti niste vizionari din fata PC-ului….

 • ipsy 11 ani ago

  bravo lor au facut ceva in roman asa urat cum comenteaza alti acii cu gresie jalnica dar ce era mai bine inainte cu groapa aia de *** si ce sa faca sa reabiliteze blocurile auzi cucoana cand ai cumparat apartamentu ai facut parte cu statul la el asa ca baga bani in el nu astepta sa ti-l renoveze statu

 • Gherasime, esti cu vaca ! 11 ani ago

  In primul rind ca acela nu este un proiect, este o fetuiala pe care s-au dat, probabil , multi bani aiurea. Proiectul este al unui arhitect nemtean, Cristian Cimpeanu, Dumnezeu sa-l odihneasca. A fost realizat la sfirsitul anilor ’60 si constructiile sunt de la inceputul anilor ’70, pe vremea cind Udrea nici macar nu era nascuta !! In al doilea rind (mi-a spus-o un arhitect), pietroaiele alea „aruncate” in peisaj strica ideea originala a creatorului de proiect, dar sunt binevenite pentru firmele care au executat lucrarile si au „creat locuri de munca pentru romascani (sanchi!).In al treilea rind, nu-ti mai da cu parerea pe aici, ca incurci locul ; esti romascan cum sint eu Papa Benedict al XVI-lea !!

 • edu' 11 ani ago

  Felicitari pentru finalizarea proiectului, a-ti schimbat Pietonalul, acum iti este drag sa faci o plimbare pe Stefan cel Mare !

 • ,,pietroaie, pietroaie,,, dar păcat că nu țin de foame sau de loc de muncă șomerilor în număr atât de mare în acest oraș ,cu așa de multe investiții ,,minunate,, !

 • romascanca 11 ani ago

  Avem cu ce ne lauda! Orasul nostru arata minunat, n au realizat altii in zeci de ani, cat a realizat D nul primar Leureanu. Se implica si asta se vede cu ochiul liber. Sunt mandra ca sunt romascanca! Ar mai trebui un mall sau altceva decat Kaufland, Careffour de exemplu.