Prima paginăRoman

Pieton accidentat, băut şi indecis

Dimensiune text

Un bărbat accidentat uşor nu a vrut ca şoferiţa care a dat peste el să anunţe Poliţia, dar a sunat la 112. Intre timp, conducătoarea auto anunţase evenimentul la Poliţie.

 

 

Buna-credinţă a scutit-o pe o şoferiţă din Roman de complicaţii, după ce aceasta a fost implicată într-un eveniment rutier. Joi, în jurul orei 13.45, Corina M., în vârstă de 42 de ani, conducea un autoturism pe strada Tineretului, din Roman. În dreptul unui bar, l-a surprins şi accidentat pe Costel J., de 58 de ani, din Roman, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

După producerea accidentului, conducătoarea auto a oprit autoturismul, s-a deplasat la pieton şi l-a întrebat dacă doreşte să fie anunţate Poliţia şi Ambulanţa, dar Costel J. i-a spus femeii că nu este cazul să anunţe pe nimeni. Ulterior, bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat evenimentul. De asemenea, în jurul orei 14.30, la sediul Poliţiei municipiului Roman s-a prezentat şi conducătoarea auto, care a anunţat evenimentul. Din accident a rezultat rănirea uşoară a pietonului.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că pietonul avea în aerul expirat o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur. Conducătoarei auto i s-a întocmit dosar penal pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă, dar sunt şanse mari ca anchetatorii să decidă neînceperea urmăririi penale, având în vedere buna-credinţă a femeii.

„Dacă se întâmplă să accidentaţi pe cineva, oricât de minor a fost impactul şi indiferent de context sau de ceea ce zice victima, nu mişcaţi autoturismul din loc şi sunaţi la 112 pentru a anunţa evenimentul”, ne sfătuieşte subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0