Prima paginăNeamt

Piatra Neamţ, sub teroarea interlopilor

Dimensiune text

Bomba amplasată sub o maşină de teren parcată în centrul oraşului a  fost dezamorsată de specialiştii SRI şi DIICOT.  Surse oficiale susţin că a fost vorba despre reglări de conturi între clanuri de interlopi, o adevărată reţea de crimă organizată.

 

 

Vineri, în toiul nopţii, a fost amplasată o bombă artizanală sub maşina de teren a lui Bogdan Mararu, fratele interlopului Mararu, lichidat, în 2010,  prin împuşcare, într-o cafenea din Piatra Neamţ, ca o consecinţă, susţin surse oficiale, a luptei dintre clanuri de interlopi, în zonă acţionând o adevărată reţea de crimă organizată.
Maşina, parcată în zona centrală a oraşului, ar fi putut pune în pericol, prin explozie, locatarii blocurilor din vecinătate, evacuaţi, de altfel, pe parcursul intervenţiei dezamorsării bombei.

La sediul DIICOT au fost aduşi trei suspecţi care au fost prinşi în flagrant în noaptea de joi spre vineri în timp ce montau dispozitivul explozibil. De altfel, aceştia au şi fost filmaţi de anchetatori în timp ce comiteau fapta. Peste un kilogram de explozibil tip C4, de provenienţă militară,  a fost amplasat sub maşina interlopului Bogdan Mararu, urmând ca dispozitivul improvizat să explodeze în momentul în care autoturismul, un Land Rover negru de peste 100.000 euro, s-ar fi pus în mişcare.

Două echipaje de genişti de la Bucureşti au ajuns la faţa locului şi au început acţiunile specifice de extragere şi dezamorsare a bombei.

Trei persone au fost reţinute de poliţiştii nemţeni, după ce au fost prinse în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, montând un pachet explozibil sub maşina lui Bogdan Mararu (37 ani), fratele lui Gheorghiţă Mararu (32 ani), ucis cu mai multe focuri de armă într-o cafenea din Piatra Neamţ, pe 14 noiembrie 2010.
Potrivit inspectorului şef al IPJ Neamţ, cei trei suspecţi sunt din Târgu Ocna, judeţul Bacău, dar mai este vizată şi o a patra persoană. Cei trei suspecţi au vârsta cuprinsă între 26 şi 30 de ani. Locatarii blocului în faţa căruia se află maşina şi în care stă şi Bogdan Mararu au fost evacuaţi, iar perimetrul a fost asigurat. De asemenea, toate autoturismele parcate pe strada Privighetorii, zonă în care este parcată maşina, au fost mutate.

Ancheta este coordonată de Cezar Talpău, procurorul şef al Parchetului Bacău, şi a inclus ofiţeri ai SRI, IPJ şi DIICOT Neamţ şi Bacău.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • network 9 ani

  E dezastru in tot judetul , criminalitatea e in floare , si la Roman o sa rabufneasca iar scandalurile ,multe dosare cu autor necunoscut , cumetri , fini , toti is neamuri in politie …daca nu esti de-a lor esti tinut la lucruri de nimic .,