Prima paginăCultural

„Pianul călător” a fermecat auditoriul

Dimensiune text

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toți romașcanii dornici să fie părtași la un moment emoționant: concertul susținut de celebrul pianist Horia Mihail, în cadrul turneului „Pianul călător”.

 

 

Înainte de a se așeza la pian, acesta a ținut să mulțumească romașcanilor prezenți la spectacol și managerului firmei Caremil, Sorin Chiriac, care, prin marca „Sense”, a fost unul dintre sponsorii turneului național. De pe clapele pianului s-au revărsat, apoi, acordurile muzicii lui Beethoven: Patetica, Sonata Lunii, Appassionata și Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian și orchestră. La finalul concertului, pianistul a fost felicitat de primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu, care i-a oferit un cadou de suflet, care să-i amintească mereu de orașul Roman.

pianist Horia Mihail 24042Turneul „Pianul călător” este un proiect al Radio România Cultural și al Asociației Culturale Accendo. Cea de-a treia ediție, care se desfășoară între 24 martie și 27 aprilie 2013, înseamnă concerte în 15 orașe din România și Republica Moldova, susținute de pianistul Horia Mihail. Traseul străbătut acoperă toate zonele istorice ale țării și se încheie la Tulcea, unde pianul va fi donat.

Horia Mihail a susținut peste 200 de concerte, alături de aproape toate orchestrele simfonice din țară, printre care se află Filarmonica „George Enescu” sau Orchestra Radio. Horia Mihail a susținut concerte, recitaluri solo și de muzică de cameră în 18 țări, pe patru continente, colaborând cu artiști cunoscuți precum Roman Totenberg, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andres Diaz și Nathaniel Rosen. A putut fi ascultat pe diverse posturi de radio și de televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria și Statele Unite și a înregistrat cu Orchestra Simfonică Națională Radio din România.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0