Prima paginăSocial

Petronela este miliardară din prostituție

Dimensiune text

Amenzile aplicate tinerei din Bahna, chiar și de două ori pe zi, au atras datorii de peste 100.000 de lei. Neplata amenzilor contravenţionale va fi sancţionată prin muncă în folosul comunităţii. Petronela ar putea curăța pășunea comunei Bahna.

 

Femeile care practică cea mai veche meserie din lume prinse în flagrant nu vor mai intra în puşcărie, deoarece noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie, nu mai consideră prostituţia drept infracţiune, ci doar contravenţie. În aceste condiţii, ele nu vor mai face drumuri la secţiile de Poliţie, iar pe numele lor nu vor mai fi întocmite dosare penale, deoarece oamenii legii vor aplica doar amenzi contravenţionale. Cu alte cuvinte, amenda este singura pedeapsă pe care prostituatele o primesc pentru activitatea lor. Cum acestea îşi fac meseria, de cele mai multe ori, la sute de kilometri de casă, amenzile pe numele lor ajung tot la primăriile pe raza cărora au domiciliul, ca şi până acum, valoarea acestora ajungând la sute de mii de lei, în unele comune din jurul Romanului. Dacă recuperarea amenzilor a fost piatra de încercare pentru poliţişti şi primari, legislaţia actuală prevede ca persoanele care nu plătesc amenda să presteze muncă în folosul comunităţii, sub supravegherea primăriei.

Primăria Văleni, de exemplu, are de recuperat din amenzi suma de 250.000 de lei. „Avem 30 de dosare în lucru ale unor persoane care nu şi-au plătit amenzile primite şi care trebuie să facă muncă în folosul comunităţii. Consider că este o măsură bună, deoarece amenzile sunt foarte greu de recuperat, având în vedere situaţiile materiale precare ale celor care au fost sancţionaţi. Cât priveşte munca în folosul comunităţii, avem un plan de măsuri. Femeile vor avea de făcut curăţenie în instituţiile publice din comună, să-i ajute în gospodărie pe bătrânii care nu se pot deplasa, iar bărbaţilor le dăm să facă şanţuri şi rigole”, a spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Și primarul comunei Bahna, Liviu Cristian Ploşniţă, este hotărât să-i pună la treabă pe toţi cei care nu-şi achită amenzile. „De la Petronela, o localnică care «munceşte» în judeţul Brăila, avem de recuperat amenzi în valoare de 100.000 de lei. A primit şi câte două amenzi pe zi. Judecătoria ne-a cerut să o găsim şi să o punem la treabă, dar este de negăsit. Avem ce să-i dăm de treabă. În comună sunt 212 hectare de teren de păşune care trebuie curăţată de vegetaţia ierboasă. Nu este muncă foarte grea, este aer curat, nu aşa de poluat ca pe centură”, a spus Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Primarii din zona limitrofă a Romanului cred că legalizarea prostituţiei ar fi fost mult mai profitabilă pentru administraţiile publice locale, deoarece prostituatele ar fi contribuit la bugetul local, asemenea agenţilor economici.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Florin 8 ani

    Si daca nu vor sa munceasca, ce li se poate intimpla ? Legea nu spune nimic in privinta asta, stiindu-se ca munca fortata e interzisa peste tot in lume…

  • Florin 8 ani

    O mica observatie, prieteni de la Ziarul de Roamn :Atunci cind puneti un astfel de titlu, omul poate fi pacalit si deschide articolul incercand sa afle, probabil, cum a reusit Petronela sa adune miliarde din „afacerea” ei. Eu m-am „prins” ca nu poate fi vorba de castiguri, ci de suma amenzilor, dar poate nu toata lumea stie despre ce-i vorba. Sau, poate asta a fost si intentia autorului acestui articol, obtinerea „traficului” ? Mai multa serioziate n-ar strica, atunci cind ai pretentia unei publicatii serioase.

  • mandea 8 ani

    daca amenzile sunt greu de recuperat ,atunci cum o sa poata convinge aceste persoane sa munceasca in folosul comunitati,au facut si astea niste legi,sa fie de capul lor ,grav este ca odata cu modificarile acestor legi au pus in libertate si le-au scazut pedepsele unor infractori periculosi ,care unii dintre ei pot fi un real pericol public…pericolul nu este la aceste tinere practica aceasta meserie ,poate si din lipsa banilor ,mai exact lipsa unui loc de munca