Petiţii pentru reactivarea ambulanţei SMURD. Va fi sesizat preşedintele Comisiei Europene

HomeActualitateRoman

Petiţii pentru reactivarea ambulanţei SMURD. Va fi sesizat preşedintele Comisiei Europene

 

ambulanta 01Romaşcanii nu au stat cu mâinile în sân în ceea ce priveşte inexplicabila – din punct de vedere al Constituţiei României, care garantează dreptul la viaţă – decizie de încetare a activităţii ambulanţei de terapie intensivă mobilă de la Roman şi au făcut petiţii către instituţiile statului.

Din păcate, aşa cum era de aşteptat, răspunsurile celor care ne conduc destinele sunt legate tot de discriminarea făcută de lege între pacienţi din municipii, oraşe, comune, sate şi pacienţi din municipiile reşedinţă de judeţ.

Pe adresa Ziarului de Roman, o cititoare ne-a trimis răspunsul primit de un romaşcan la sesizarea făcută către Ministerul Afacerilor Interne – în subordinea căruia se află Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cel care deţine maşina. Evident că răspunsul este acelaşi primit şi de conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman şi anume că nu se poate ca maşina să funcţioneze la Roman, pentru că nu e municipiu reşedinţă de judeţ.

Redăm parţial răspunsul primit la petiţie, cu menţiunea că mai mulţi cititori au făcut memoriu la Comisia de Abuzuri, la preşedintele Klaus Iohannis, la prim-ministrul Dacian Cioloş, iar o romaşcană, care lucrează la Parlamentul European, va face o sesizare inclusiv preşedintelui Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker: „Am făcut şi eu memoriu, dar încă nu am primit nimic. S-au făcut petiţii şi la Comisia de abuzuri – pentru că este un abuz! Eu o să fac unul la preşedintele Comisiei Europene”.

În răspunsul primit de romaşcan de la inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă doctor Ovidiu Vasilică, se precizează că: „decizia retragerii din intervenţie a echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă s-a luat în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1706/2007, care prevede faptul că numai unităţile de primiri urgenţe poate avea în structură unităţi SMURD. De asemenea, potrivit Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, unităţile de primire a urgenţelor pot fi organizat doar la spitalele judeţene, regionale şi în spitalele de urgenţă din municipiul Bucureşti. Prin urmare, petiţia dumneavoastră nu poate fi soluţionată favorabil”.

Din dorinţa de a li se face dreptate celor peste 250.000 de locuitori din Roman şi zona Romanului pentru care acea ambulanţă putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte, le spunem aleşilor noştri că „reformă” înseamnă, conform Dicţionarului Explicativ Român, „a schimba (în bine); a îndrepta, a îmbunătăţi (o situaţie, o concepţie etc.)”, şi în niciun caz a face discriminare între locuitorii din această ţară.

 

raspuns isu m

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Decat sa asteptam pomana putorilor politice mai bine punem mana de la mana si strângem bani pentru o ambulanta..a noastra a Romanului !!!! Eu vin săptămâna viitoare la redacție si depun 100 de euro !.. Cine mai vine ?

  • Mama Omida, cei 100 euro te rog să mi-i trimiți mie în cont.
    Terminați cu flecărelile astea de doi bani, de echipajul terapiei erau bucuroși doar medicii și asistentele ptr că li se rotunjeau foarte frumos veniturile. În rest este praf în ochi, nu vă mai lăsați intoxicați de aparențe !!!