Peste 86.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. În ce comune din zona Roman ajung caravanele de vaccinare

HomeSanatate

Peste 86.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. În ce comune din zona Roman ajung caravanele de vaccinare

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până sâmbătă, 14 august, în județul Neamț au fost administrate 150.779 de doze de vaccin, din care 64.630 doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Au fost raportate 53 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În 85 de cabinete ale medicilor de familie din județ au fost vaccinate până în acest moment 8.895 de persoane cu vaccinul Johnson&Johnson și 17 persoane cu vaccinul Pfizer. 5.376 de persoane au fost vaccinate în mediul rural, în 51 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 7-14 august au fost administrate 2.771 de doze de vaccin. 2.176 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 595 cu doza de rapel. 1.773 de persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 445 de dintre acestea au fost vaccinate în 37 de cabinete medicale de familie.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 85.711 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 36.011 în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă, în centrele de vaccinare din județ și din țară.

Până sâmbătă, 14 august, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 169.138 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 116.489 de doze Pfizer, 13.000 de doze Moderna, 11.685 de doze AstraZeneca și 27.964 de doze Johnson&Johnson, în 56 de tranșe. Au fost distribuite până în prezent 10.239 de doze de Johnson& Johnson și 30 de doze Pfizer către cabinetele de medicină de familie. 105 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-Covid.

Programul „Orașul vaccinează satul”

Programul „Orașul vaccinează satul” continuă în județul Neamț. Săptămâna viitoare, echipele mobile vor efectua activități de vaccinare în următoarele localități:
– luni, 16 august: Costișa – Centrul Social, Rediu – Primărie, Adjudeni-Tămășeni – Dispensar, Săbăoani – Căminul Cultural;
– marți, 17 august: Gârcina – Dispensar, Negrești – Primărie;
– miercuri, 18 august: Girov – Dispensar, Dochia – Căminul Cultural, Mărgineni – Dispensar;
– joi, 19 august: Pângărați – Dispensar, Stănița – Primărie, Bozieni – Primărie;
– vineri, 20 august: Podoleni – Căminul cultural, Cândești – Primărie, Tazlău – Căminul Cultural;
– duminică, 22 august: Pildești-Cordun – Parc.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare și să vă informați cu privire la data și locația vaccinării. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment.

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson& Johnson – 1 doză. Veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Săptămâna aceasta, șase echipe mobile au fost în următoarele comune: Boghicea, Bălțătești, Războieni, Bălușești (Icușești), Secuieni, Moldoveni, Ceahlău, Farcașa, Brusturi, Drăgănești, Sagna, Buruienești, Gâdinți, Bozieni, Ștefan cel Mare, Tupilați, Bârgăuani și Dulcești și au vaccinat în total 133 de persoane.

„Alege să te vaccinezi! Vaccinarea este gratuită și voluntară. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate. Dacă doriți să vă vaccinați la cabinetul medicului de familie, vă rugăm să îl contactați pentru programare. Pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care vă exprimați acordul în acest sens (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). La locația de vaccinare veți prezinta actul de identitate – CI, pașaport sau certificatul de naștere, în cazul în care nu ați împlinit 14 ani. Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și la medicii de familie. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina și cu vaccinul Pfizer. În centrele de vaccinare cu produsul Moderna, vă puteți vaccina, fără programare și cu vaccinul Pfizer”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Centrele de vaccinare din județul Neamț

În județul Neamț sunt operaționale 16 centre de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost adaptat în funcție de numărul de programări și activitatea echipelor mobile:

– 1 centru de vaccinare cu AstraZeneca: Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ;

– 1 centru de vaccinare cu Johnson&Johnson: Piatra Neamţ – Piața Centrală „Sf. Gheorghe”;

– 2 centre de vaccinare cu Moderna: Roznov – Școala de artă și meserii, Bicaz – Bloc ANL;

– 11 centre de vaccinare cu Pfizer: Piatra Neamț – Piața Centrală „Sf. Gheorghe”, Piatra Neamț – Grădiniţa cu program normal Ocol, Roman – Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Tîrgu Neamț – ală sport – Club Sportiv, Horia – Casa fotbalistului Stadion comunal, Simioneşti, Cordun – Căminul Cultural, Crăcăoani – Centru de zi pentru copii, Poiana Teiului – After school, Săvinești – Cămin Cultural, Lunca, Vînători-Neamț – Centru social, Zănești – Fost dispensar uman.

În Piatra Neamț și Roman sunt organizate centre de vaccinare temporare și drive-thru, în care vă puteți vaccina, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson:

– Piatra Neamț, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00: Curtea Domnească și Shopping City;

– Roman: Piața Mare, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-11.00 și la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 8-14; Roman Value Centre, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00.

 

 

Foto: Centrul de vaccinare de la Simionești, comuna Cordun

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0