HomeActualitateNeamt

Peste 800.000 de lei pentru biserici

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ vor să termine anul cu binecuvântarea Domnului. Un proiect de hotărâre ce se va dezbate în şedinţa ordinară de marţi, 15 decembrie, vizează împărţirea a 802.000 de lei către şapte lăcaşuri de cult din judeţ. Dacă proiectul se va adopta fără amendamente, mănăstirea Războieni ar urma să primească 50.000 de lei pentru lucrări de reparaţii la chiliile mănăstireşti. Parohia „Sfântul Vasile” din Târzia, comuna Brusturi, ar urma să primească 37.000 de lei pentru lucrări de înlocuire a acoperişului. Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Humuleşti i s-ar aloca 200.000 de lei pentru lucrări de construcţii. Parohia Cotu Vameş ar primi 27.000 de lei pentru achitarea unei centrale termice, iar Parohia „Sf. Mina” din Grumăzeşti ar urma să primească 200.000 de lei pentru lucrări de construcţii la casa socială şi capela mortuară. Alţi 238.000 de lei ar ajunge la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, pentru lucrări de reparaţii şi igienizare, în timp ce Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Poiana Largului ar urma să primească 50.000 de lei pentru lucrări de construcţii.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Sorin 7 ani ago

    3% la Cotu Vames si restul la Targu Neamt si imprejurimi? Echitate? Avem o singura confesiune de contribuabili in judet?

  • As vrea sa-mi spuna un preot, cit din banii pe care ii stringe cu ajunul craciunului ii varsa in pusculita bisericii la care este angajat(bugetar adica).Cu cit au mai mult …vor tot mai mult si mai mult.Ar prinde bine putina modestie si smerenie din partea lor.

  • Alex 7 ani ago

    Unii români iubesc democrația și libertatea, dar numai pentru ei. Ei cred că Biserica Ortodoxă ar trebui desființată.