Peste 72.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

HomeSanatate

Peste 72.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

În județul Neamț, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până vineri, 25 iunie, au fost administrate 131.879 de doze de vaccin, din care 59.843 cu doza a două, fiind raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. 67.427 persoane sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă.

Până vineri, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 141.752 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 105.157 de doze Pfizer, 12.620 de doze Moderna, 11.315 doze AstraZeneca și 12.660 de doze Johnson&Johnson, în 48 tranșe.

În perioada 18 – 25 iunie au fost administrate 3.701 doze de vaccin. 1.858 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 1.843 cu doza de rapel. 1.253 persoane au fosta vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. Nu au fost raportate reacții adverse.

În județul Neamț sunt operaționale 17 centre de vaccinare fixe:
– un centru de vaccinare cu AstraZeneca: Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ;
– un centru de vaccinare cu Johnson&Johnson: Piatra Neamţ – Piața Centrală „Sf. Gheorghe”;
– trei centre de vaccinare cu Moderna: Roznov – Școala de artă și meserii”; Răucești – Sala de sport stadion; Bicaz – Bloc ANL;
– 12 centre de vaccinare cu Pfizer: Piatra Neamț – Piața Centrală „Sf. Gheorghe”, Grădiniţa cu program normal Ocol, Centrul Militar Județean; Roman – Colegiul Tehnic „Miron Costin”; Tîrgu Neamț – Sală sport – Club Sportiv; Horia – Casa fotbalistului – Stadion comunal; Simioneşti, Cordun – Căminul Cultural; Crăcăoani – Centru de zi pentru copii; Poiana Teiului – After school; Săvinești – Cămin Cultural; Lunca, Vânători-Neamț – Centru social; Zănești – Fost dispensar Uman.

Vă puteți vaccina fără programare, la orice oră, dacă aveți peste 60 de ani, sau după ora 14 dacă aveți vârsta până în 60 de ani. Persoanele programate au prioritate.

Evenimente de vaccinare în acest weekend

Sâmbătă și duminică, în județ se vor desfășura trei evenimente de vaccinare fără programare, în următoarele locații: Piatra Neamț – Curtea domnească; Roman – Piața „Roman Vodă”; Tîrgu Neamț – Casa și muzeul memorial „Ion Creangă” (parcare).

Vaccinarea se va realiza cu vaccinurile Pfizer sau Johnson&Johnson, în intervalul orar 9-20, fără programare. Veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Centrele de vaccinare drive-thru

Centrele de vaccinare drive-thru vor fi deschise și în acest week-end, în intervalul orar 9-21. În Roman va funcționa în continuare centrul de vaccinare drive-thru de la centrul comercial Roman Value Centre. Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson&Johnson. Vaccinarea este fără programare. Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul, cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane.

Rapelul îl puteți face tot la centrul de vaccinare drive-thru sau la orice alt centru de vaccinare. În centrul de vaccinare drive-thru, veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere, în cazul minorilor. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj completat.

În centrele de vaccinare de tip drive-thru din județ, activitatea a început pe 15 mai, în șase week-end-uri, dintre care două prelungite (29 mai – 1 iunie și 19 – 21 iunie). În aceste centre au fost administrate 4.325 de doze: 3.043 doza 1 și 1.282 doza a 2-a. 2.469 de persoane au fost vaccinate cu schema completă în aceste centre.

Caravanele de vaccinare cu echipele mobile

DSP Neamț a lansat, pe 7 mai, proiectul caravanelor de vaccinare cu echipele mobile, pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva COVID-19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare.

Caravane de vaccinare cu echipele mobile au fost în această săptămână în localitățile: Săbăoani, Barticești, Botești, Gherăești, Borca, Bodești și Pâncești. Au fost vaccinate până acum în caravanele mobile persoane din 34 de comune, cu patru echipe mobile. Au fost administrate 4.266 de doze: 2.192 doza 1 și 2.074 doza 2. Dintre acestea, 4.105 doze administrate au fost cu vaccin Pfizer: 2.102 doza 1 și 2.003 doza 2; Moderna – 143 doze administrate: 72 doza 1 și 71 doza 2; Johnson&Johnson – 18 doze administrate. Au fost vaccinate cu schema completă 2.092 de persoane.

Următoarele destinații ale caravanelor sunt: Agapia, Bahna, Bălţăteşti, Bârgăuani, Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Bîra, Boghicea, Bozieni, Brusturi, Ceahlău, Dămuc, Dragomireşti, Drăgăneşti, Farcaşa, Făurei, Grinţieş, Moldoveni, Ruginoasa, Sagna și Trifeşti. Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării intenția de vaccinare. Vă puteți vaccina cu vaccinul Pfizer sau Johnson&Johnson. Asistenții medicali comunitari și asistenții sociali vă vor informa privind beneficiile vaccinării și despre felul în care se va desfășura activitatea de vaccinare.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

Din 4 mai, a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Johnson&Johnson și, începând din luna iulie, cu vaccinul Pfizer. Au fost vaccinate până în acest moment 5.122 de persoane, în 78 de cabinete medicale de medicină de familie. 49 de medici vaccinează în mediul rural – 3.225 de doze administrate, iar 29 de medici vaccinează în mediul urban – 1.897 de doze administrate. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0