Prima paginăActualitate

Peste 500 de poliţişti și jandarmi, la datorie de Anul Nou

Peste 500 de poliţişti și jandarmi, la datorie de Anul Nou

Dimensiune text

 

jandarmiPoliţiștii și jandarmii nemțeni sunt la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada premergătoare și de sărbătoarea Anului Nou, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, peste 400 de poliţişti vor acţiona, în această perioadă, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale sau artistice.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, 290 sunt de la structurile de ordine publică, 74 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, peste 170 de patrule de siguranţă publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 38 de autospeciale, dintre care 23 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

„În ceas de sărbătoare, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț urează nemțenilor sănătate, armonie și bucurii, iar Noul An să fie încununat de realizări. Sărbători în siguranță și liniștite alături de cei dragi!”, precizează un comunicat al IPJ Neamț

Zilnic, peste 100 de jandarmi la datorie în mini-vacanţa de Anul Nou

Jandarmeria Neamţ a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, la nivel întregului judeţ, precum şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor în mini-vacanţa dintre ani.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, peste 100 de jandarmi vor acţiona zilnic, la nivelul judeţului Neamţ, pentru ca românii să se poată bucura de mini-vacanţa prilejuită de trecerea dintre ani în condiţii de siguranţă şi linişte publică.

Conform estimărilor organizatorilor, la nivelul judeţului, peste 20.000 de români vor participa la cele șapte evenimente care vor fi organizate în spaţiul public – focuri de artificii, concerte de Revelion ori alte manifestări cultural-artistice din Piatra Neamţ, Roman, Tîrgu Neamţ, Bicaz şi Borca.

Pentru a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru descurajarea faptelor antisociale, jandarmii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde se organizează evenimente, în zonele şi arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile ori alte medii de interes operativ.

De asemenea, ca urmare a afluenţei de turişti în zona montană, în această perioadă  Jandarmeria Montană şi-a suplimentat efectivele şi a intensificat măsurile de ordine publică, aceştia fiind pregătiţi să acţioneze, zilnic, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, în locaţiile turistice, pe traseele montane şi în staţiunea Durău sau să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Neamţ face următoarele recomandări:
– persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112;
– în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosirii obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;
– persoanele care vor alege să îşi petreacă timpul în zona montană să se informeze cu privire la vremea, itinerariile şi condiţiile climatice locale;
– în caz de accident, să anunţe Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat şi câte persoane au nevoie de ajutor.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0