Prima paginăActualitate

Peste 350 de șoferi amendați de polițiști din cauza vitezei, săptămâna trecută

Peste 350 de șoferi amendați de polițiști din cauza vitezei, săptămâna trecută

Dimensiune text

În perioada 6-12 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, informează IPJ Neamț.

În această săptămână, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 1.129 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.104 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, au fost aplicate 353 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 58 pentru abateri săvârșite de pietoni, 76 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 40 pentru abateri ale căruțașilor, 23 pentru depășiri neregulamentare și nouă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și:   O săptămână de controale pentru sancționarea abaterilor de natură a distrage atenția la volan

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 128 de permise de conducere, dintre care 64 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, nouă pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 23 pentru depășire neregulamentară, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 69 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 13 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și o infracțiune de altă natură, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0