Prima paginăActualitate

Peste 350 de polițiști și jandarmi, în stradă în minivacanța de 1 Iunie

Peste 350 de polițiști și jandarmi, în stradă în minivacanța de 1 Iunie

Dimensiune text

 

În contextul minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor, polițiștii având misiunea de a acționa pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente negative, informează IPJ Neamț.

În perioada 28 mai – 1  iunie, peste 200 polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase, luptători de la acțiuni speciale și din cadrul altor structuri, vor acționa, zilnic, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. De asemenea, respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor reprezintă o prioritate pentru polițiști.

În fiecare zi, peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar, inclusiv cu dispozitivul TrueCam.

De asemenea, în această perioadă, peste 150 de jandarmi nemțeni vor fi la datorie și vor acționa, potrivit competenţelor legale, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea oricăror fapte de natură antisocială care ar putea afecta siguranța cetățenilor, precizează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, respectarea măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Totodată, jandarmii montani nemțeni vor fi prezenți în stațiunile montane, în zonele de agrement și pe traseele turistice din zona de responsabilitate a posturilor de jandarmi Bicaz – Izvorul Muntelui, Durău, Vânători Neamț și Bălțătești pentru informarea şi îndrumarea turiștilor, dar și pentru a interveni în cazul producerii de incidente nedorite.

Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă această perioadă la munte, să se informeze cu privire la itinerariul propus, prognoza meteo şi condiţiile climatice locale, să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat, să folosească numai traseele marcate iar în cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, să solicite ajutorul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0