Peste 300 de vitezomani, sancționați săptămâna trecută de polițiști

Peste 300 de vitezomani, sancționați săptămâna trecută de polițiști

 

 

Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Neamț au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 332 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 63 de permise de conducere.

În perioada 5 – 11 februarie, poliţiştii nemțeni au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit opt dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi în afara legii, cinci dintre aceștia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, au fost aplicate 854 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 332 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și opt pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. De asemenea, au fost vizați de aceste acțiuni și ceilalți participanți la trafic, pentru abaterile constatate fiind sancționați 146 de pietoni și 54 de bicicliști.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 63 de permise, dintre care 37 pentru depăşirea limitelor legale de viteză și nouă pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, informează IPJ Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0