Prima paginăActualitate

Peste 200 de persoane sancționate vineri și sâmbătă de polițiști, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sau de deplasare

Peste 200 de persoane sancționate vineri și sâmbătă de polițiști, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sau de deplasare

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști, polițiști locali și jandarmi, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 63 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 111 mijloace de transport și au fost legitimate 1.030 de persoane.

Echipele de control au depistat sâmbătă 120 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. Alte două sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 9.750 de lei.

Vineri, în cadrul unor acțiuni similare, echipele de control au depistat 81 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. De asemenea, opt sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsurile privind carantina/izolarea, iar patru au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Alte cinci sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate vineri este de peste 11.000 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto: IPJ Neamț

COMENTARII

WORDPRESS: 0