Prima paginăActualitate

Peste 100 de vitezomani amendați de polițiști, în weekend. 22 de șoferi au fost prinși băuți la volan

Peste 100 de vitezomani amendați de polițiști, în weekend. 22 de șoferi au fost prinși băuți la volan

Dimensiune text

 

La finalul săptămânii trecute, polițiștii au reținut 22 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, prin conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În cele trei zile de acţiuni, poliţiştii au constatat zece infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, informează IPJ Neamț.

În perioada 4 – 6 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule. Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale, din care 257 conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul acestora, 108 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 22 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice şi 127 pentru alte abateri rutiere. 22 șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați sub influența alcoolului. Totodată, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 14 infracțiuni, din care zece pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi trei pentru alte infracţiuni săvârşite la regimul rutier, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0