Prima paginăSanatate

Personalul de pe Ambulanţă luptă cu efectele caniculei

Dimensiune text

184 de persoane au apelat, marţi, la Serviciul de Ambulanţă. Peste 60 aveau o problemă de sănătate cauzată de căldură.

 

Temperaturile ridicate din ultimele zile au scos toate ambulanţele în stradă. Telefoanele din dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ au sunat de 184 de ori numai în perioada 12 august, ora 7.00 – 13 august, ora 7.00. Pe lângă cazurile obişnuite-  sindroame dureroase abdominale sau diferite traumatisme-, lipotimiile şi căzuţii în stradă fac obiectul multora dintre apelurile la 112. De cele mai multe ori, aceste persoane beneficiază de asistenţă medicală pe loc, dar sunt situaţii în care cadrele medicale sunt nevoite să le ducă la spital.

Nu toate apelurile la Salvare constituie o urgenţă. Din cauza căldurii, oamenii au senzaţia de leşin şi, de aceea, sună imediat la Ambulanţă. Cei mai predispuşi să leşine în locuri publice sunt  persoanele trecute de 65 de ani, pe care medicii îi sfătuiesc să nu iasă din casă între orele 11 – 17. Din păcate, însă, prea puţini ţin cont de aceste recomandări.

„În perioada menţionată, s-au înregistrat 22 de cazuri de afecţiuni cardiace, în principal de hipertensiune arterială, patru căderi de la acelaşi nivel, 21 de persoane cu stări generale alterate, cu sindroame febrile şi 11 cazuri de insuficienţă respiratorie acută”, a precizat medicul Dorice Albu, managerul SAJ Neamţ.

Specialiştii spun că hidratarea este esenţială în această perioadă caniculară, astfel că recomandă consumul a minim doi litri de apă pe zi. De asemenea, în măsura în care este posibil, doctorii spun că nu ar trebui să se iasă pe stradă între orele 11-17 şi, dacă situaţia o impune, să fie purtate haine corespunzătoare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0